15 Μαΐ 2013

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Αναιρεί την εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση η ΕΛΣΤΑΤ»

Ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας με αφορμή τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τη μεταβολή του Πραγματικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2013, έκανε την ακόλουθη δήλωση:...

«Η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά – 5,33% το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, αντανακλά την οξύτατη παρατεταμένη κρίση που διέρχεται η εθνική μας οικονομία. Αν η μείωση του Πραγματικού ΑΕΠ του 2013  διαμορφωθεί σε -5,5% και όχι σε -4,5% που προβλέπεται στο μνημόνιο, αναπόφευκτα θα απαιτηθεί η αναπροσαρμογή των ποσοτικών στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016. Ήδη,  τα δημόσια οικονομικά παρουσιάζουν αισθητή επιδείνωση το 2013 σε σχέση με το 2012.
Άρα, η διεύρυνση του ρήγματος της ύφεσης, σε συνδυασμό με την υστέρηση των κρατικών εσόδων και τη διόγκωση των δημοσιοοικονομικών ελλειμμάτων κατά τη διάρκεια του 2013, σηματοδοτούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον ελληνικό λαό.
Δυστυχώς, για τους λογιστές του κυβερνητικού επιτελείου τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναιρούν την εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους».