2 Μαΐ 2013

ΜΝΗΜΕΙΟ ΧΑΟΥΣ, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.


Ξεπερνάει  σε προχειρότητα αντιδημοκρατικότητα και σκοπιμότητες ακόμα και καταστατικά φυσιολατρικών συλλόγων της επαρχίας, φτιαγμένα από πρωτοετείς φοιτητές  νοσηλευτικής, το καταστατικό που έφερε στο Συνέδριο τους ο έγκριτος κατά τα άλλα ...
νομικός και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ.  Βασίλης Καπερνάρος . ‘Η μήπως του το έδωσαν να το εισηγηθεί για να τον εκθέσουν ;
Οι έμπειροι Νότης Μαριάς,  Γιώργος Αναγνωστάκος  και οι άλλοι δικηγόροι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ήταν στο κόλπο,  σιώπησαν κατόπιν εντολής,  ή αδιαφόρησαν ;
Για παράδειγμα :
Άρθρο 12 Ανεξαρτησία Κινήματος
5.Ο Γραμματέας και τα μέλη των Γραμματειών πολιτικής δεν δύνανται να είναι υποψήφιοι σε  βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με σταυρό (δύνανται π.χ. Επικρατείας).
Σχόλιο μας : Στη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι ούτε και υποψήφιοι ; Τότε ποιοι θα μετέχουν ; Συνταξιούχες νοικοκυρές ;
Άρθρο 21 Συντονιστικές Επιτροπές
1.Επιτρέπεται η σύσταση μίας συντονιστικής επιτροπής σε κάθε νομό, με εξαίρεση την Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, την περιφέρεια Αττικής και τα νησιά.
Σχόλιο μας : Ουσιαστικά καταργείται η δυνατότητα ίδρυσης δημοτικής τοπικής οργάνωσης, επιλέγεται δηλαδή το μοντέλο μιας Νομαρχιακής Επιτροπής ανά Νομό, που σημαίνει χαμηλό διοικητικό κόστος, πολιτική απομόνωση και έλεγχο από τα κεντρικά όργανα.
Άρθρο 29 Εθνικό Συμβούλιο
1.Το Εθνικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα να οργανώνει και διαμορφώνει την πολιτική του Κινήματος βάσει των αποφάσεων του Συνεδρίου και των επιταγών της πολιτικής επικαιρότητας. Στις αρμοδιότητες του εμπίπτουν όλα τα ζητήματα πολιτικής του κινήματος και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελούνται από όλα τα μέλη και τα όργανα του Κινήματος.
2.Το Εθνικό Συμβούλιο εκλέγει:
-Τον Εκπρόσωπο του στην Οικονομική Επιτροπή
-Τον Γραμματέα του Κινήματος
-Τις Γραμματείες Πολιτικής
4.Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι:
-Ο Πρόεδρος
-Η Κοινοβουλευτική Ομάδα
-Ο Πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
-Οι Γραμματείς Πολιτικής
-Ο Γραμματέας
-Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών
-Ο Γενικός Διευθυντής του Κινήματος
Άρθρο 32 Γραμματείες Πολιτικής
1.Οι Γραμματείες Πολιτικής συγκροτούνται με απόφαση του Συνεδρίου και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Εθνικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία δύναται να προτείνει την σύσταση νέων γραμματειών.
2.Στις Γραμματείες Πολιτικής συμμετέχουν στελέχη και εκλεγμένα μέλη του Κινήματος.
3.Η λειτουργία των Γραμματειών Πολιτικής εξειδικεύεται σε Κανονισμό, ο οποίος εκδίδεται και τροποποιείται από το Εθνικό Συμβούλιο.
4.Όλα τα μέλη του Κινήματος οφείλουν να στηρίζουν τις αποφάσεις των Γραμματειών Πολιτικής.
5.Υπεύθυνη για τον έλεγχο του διορισμού καθώς επίσης και του αριθμού των μελών της κάθε Γραμματείας Πολιτικής είναι η Εκτελεστική Επιτροπή.
Άρθρο 39 Ειδική Μεταβατική Διάταξη
1.Τυχόν παραλείψεις ή λανθασμένοι όροι που περιλήφθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την σημερινή ψηφοφορία μπορούν να αναθεωρηθούν ή να συμπληρωθούν από τα ¾ του συνόλου του Εθνικού Συμβουλίου, εντός ενός (1) έτους από σήμερα.
Σχόλιο μας : Από πότε ένα υποδεέστερο όργανο όπως το Εθνικό Συμβούλιο, μπορεί να τροποποιήσει αποφάσεις ενός υπέρτερου οργάνου όπως το Συνέδριο ;

Τελικά ερωτήματα :
Οι Γραμματείες Πολιτικής εκλέγονται, διορίζονται από ποιόν και πως ;
Στο Εθνικό Συμβούλιο (ΑΥΤΟ που δεν υπαρχει καταστατικα)θα συμμετέχουν σαν πρόσθετα μέλη και τα διορισμένα μέλη γραμματείς των Γραμματειών Πολιτικής ;
Στο Εθνικό Συμβούλιο δεν μετέχουν οι «εκλεγμένοι» από το Συνέδριο ;