10 Μαΐ 2013

Σκανδαλώδη προνόμια ψηφίζουν οι τούρκοι βουλευτές για τους εαυτούς τους

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρότεινε και η αντιπολίτευση ασμένως το αποδέχθηκε. Ο λόγος για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα προσφέρει σε όλους τους Τούρκους βουλευτές νέα προνόμοια, πολλά εκ των οποίων μπορούν να χαρακτηρισθούν προκλητικά...

Για παράδειγμα, οι βουλευτές θα «σβήνουν» όλες τις τροχαίες παραβάσεις των ιδίων και των στενών συνεργατών τους, από μια απλή κλήση για παράνομο παρκάρισμα μέχρι τα πρόστιμα και τις διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχήματος. Επίσης τα αυτοκίνητά τους θα κινούνται στους δρόμους με προτεραιότητα ανάλογη αυτής που έχουν τα ασθενοφόρα ή τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι Τούρκοι βουλευτές θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με καθεστώς διπλωματικής ασυλίας, δηλαδή θα μεταφέρουν έναν ειδικό σάκο, το περιεχόμενο του οποίου δεν θα ελέγχεται από τις Αρχές των αεροδρομίων. Θα βγάζουν πιο εύκολα και άδειες οπλοκατοχής, ενώ θα «επανεκτιμηθούν» ( προς τα πάνω ) οι επιπρόσθετες αποδοχές τους, όπως τα έξοδα μετακινήσεως των ίδιων και των συνεργατών τους.

Μακάβρια και χωρίς αιδώ, το κομματικό κατεστημένο της Τουρκίας φροντίζει ακόμη και για τις κηδείες των βουλευτών και των πρώην βουλευτών. Αυτές, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, θα διεξάγονται όλες δημοσία δαπάνη. Επίσης τα πάσης φύσεως έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας των βουλευτών και των κοντινών συγγενών τους θα καλύπτονται από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα εξετασθεί από αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τις προσεχείς ημέρες. Εφόσον εγκριθεί, κάθε ενας που έχει εκλεχθεί ακόμα και μία φορά για κάποια θέση θα απολαμβάνει τα προνόμια αυτά εφ' όρου ζωής.
 http://www.tovima.gr