24 Μαΐ 2013

Να υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες;

Καυτηριάσαμε σε πολλά άρθρα, την ανικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών να οργανώσει στοιχειωδώς το σύστημα φορολογίας. Ούτε στην Ουγκάντα της δεκαετίας του ΄50, δεν υπήρχε αυτό το μπάχαλο, με ...
ουρές, αναβολές, παρατάσεις, αναπάντητα ερωτηματικά, απορίες, κλειστές εφορίες, ελλείψεις προσωπικού κλπ. Όλα αυτά είναι φυσικό επακόλουθο της...

υπερνομοθέτησης. Όταν εδώ και μια τριετία περνούσαν σωρηδόν νόμοι, κανείς δεν σκεφτόταν ότι οι νόμοι χρειάζονται εγκυκλίους, διευκρινίσεις, αλλαγές λογισμικών και κυρίως, προσωπικό να εφαρμόσει τις αλλαγές.
Οι πολιτικοί παίρνουν έτοιμα τα νομοσχέδια από τα αφεντικά της τρόικα (Goldman Sachs και λοιπά ευαγή ιδρύματα), τα φέρνουν στη Βουλή, βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών και τα κάνουν νόμους του κράτους, χωρίς καν να τα έχουν διαβάσει. Για την εφαρμογή τους ...έχει ο Θεός.
Έτσι, στο παρά πέντε ανακαλύπτουν ότι κάτι ξέχασαν στη φόρμα των φορολογικών δηλώσεων, κάτι δεν μπορεί να διασταυρωθεί και μ΄αυτά και μ΄αυτά, φτάσαμε Ιούνιο και το κατάπτυστο εμετικό "κράτος" που τόσα χρόνια μας τα ΄κανε τσουρέκια με τη θεωρία "φταίει ο κόσμος γιατί ο Έλληνας είναι πάντα της τελευταίας στιγμής", δεν έχει στείλει ακόμη βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων (έστω και ηλεκτρονικά), όταν σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα έπρεπε να βρίσκονται στο συρτάρι του φορολογούμενου το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου.

Δεν τις αφήνετε καλύτερα για τον Αύγουστο τις δηλώσεις, άχρηστοι;

taxalia

Για μπάτσες το Υπουργείο Οικονομικών, τα έκαναν σκατά παντού !