11 Μαΐ 2013

Εισβολή ταξιτζήδων σε Υπουργείο!

65892-nees_kinitopoiiseis_taxi_kontra_pasok__1732978_b
Τι ήταν αυτό που εξόργισε την επονομαζόμενη «κίτρινη φυλή», τους αυτοκινητιστές δηλαδή και τον «γαλάζιο» πρόεδρό τους κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο; Μια δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών κ. Κ. Χατζηδάκη (φωτογραφία δεξιά). Αλλά ας πάρουμε τα...
πράγματα με τη σειρά.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, ο κ. Χατζηδάκης ενέταξε τα ταξί στα επαγγέλματα που «ανοίγουν» ξανά, αφού οι προηγούμενες «απελευθερώσεις» δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο.
Η είδηση, οπως αναφέρει ι “Βηματοδότης”  μεταφέρθηκε αστραπιαία στους συλλόγους των αυτοκινητιστών και στα CB των ταξί, προκαλώντας «πυρετό» που θύμιζε το πολεμικό κλίμα των ημερών του κ.Ι. Ραγκούση
Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης δεν εννοούσε ότι επίκειται απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αλλά αναφερόταν στις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του κ. Μ. Βορίδης. Αλλά ήταν πια αργά για να διορθωθεί αυτό το μικρό «λαθάκι»
Το πρωί της Παρασκευής ακολούθησε «εισβολή» των ταξιτζήδων στο πρώην υπουργείο Μεταφορών, που ζητούσαν εξηγήσεις από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλο. Ο κύριος γενικός τους καθησύχασε, σημειώνοντας ότι καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
Το περιστατικό πάντως απέδειξε για μία ακόμη φορά τις εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν μεταξύ της πολιτικής επικοινωνίας και του power game των συντεχνιών.
λυκαβητος