21 Μαΐ 2013

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής…

Δεν ξέρω εάν οι επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης φλερτάρουν ή ανέχονται την Χρυσή Αυγή, όπως δεν είμαι πεπεισμένος ότι η ρητορική του ομογενοποιημένου κόμματος (πλέον) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δίκιο να διαμαρτύρεται πολλές φορές την ημέρα για κάτι τέτοιο…

Το βέβαιο, φοβάμαι, είναι ότι αμφότεροι, και εκείνοι που ανήκουν στην συμπολίτευση, αλλά και εκείνοι που σήμερα τους αντιπολιτεύονται, ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής. Αντί να την εκθέτουν, την νομιμοποιούν προσπαθώντας να εκθέσουν με τον τρόπο που το κάνουν σήμερα τον πολιτικό τους αντίπαλο. Θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό, που ας μην ξεχνούν πως είναι ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως ευάλωτο.
Ας μην ξεχνούν επίσης ότι οι κύριοι αυτοί, (οι αμόλυντοι… υπερέλληνες), βρίσκονται εκεί που βρίσκονται με την ψήφο μερίδας του εκλογικού σώματος που δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι παρακολούθησε την επιχειρηματολογία, την αμετροέπεια, την συνθηματολογία, την πρακτική και την αισθητική τους… Γι’ αυτό ας μην κάνουν ελέω άγρας ψήφων οτιδήποτε για να τους νομιμοποιήσουν στην συνείδηση του εκλογικού σώματος που παρακολουθεί (δικαιολογημένα ζαλισμένο) τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου.
Καταγραφή
Καταγραφή2
Πλιατσικολόγοι και λίγοι, ανίκανοι και με επιλογές που επιτρέπουν πολλές αναγνώσεις, αλλά εν πάση περιπτώσει τμήμα μιας ομάδας που δεν συνυπέγραψε, αλλά συνθηκολόγησε και ανέχθηκε. Αρκεί η παραδοχή; Φυσικά και δεν αρκεί, αλλά είναι σημαντικό να προηγηθεί μπροστά στον καθρέπτη, προτού μιλήσουμε για προσδοκία ή ενδείξεις της. Γιατί και οι δυο αυτές λέξεις έμειναν σκόπιμα κλεισμένες στο ντουλάπι κι ας λένε, όπως τόσα και τόσα, πιστοί στον καιροσκοπισμό τους.
Γιατί εκτός των άλλων, θα συνεχίσουν να μένουν, η χώρα παρά τα πολλά καλά στοιχεία της θα συνεχίσει να θάβεται εκπροσωπούμενη απ’ ό,τι πιο απεχθές θα μπορούσε να φανταστεί ακόμη και τώρα ο νους και, αφού όλα αυτά συμβούν, ανώριμοι και λίγοι θα ψάχνουμε πομποδώς για τις αιτίες!
Ανδρέας Καρακώστας [http://hellenic-review.blogspot.gr/]