8 Μαΐ 2013

Γιάννης Κουράκος: «Τους χωρίζει το μνημόνιο, τους ενώνει το πλυντήριο σκανδάλων»

Ο βουλευτής Β' Πειραιά του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Γιάννης Κουράκος με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, στις 10/04/2013, με την οποία μειώνονται οι ποινές για την υπέρβαση των εκλογικών δαπανών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, έκανε την....
ακόλουθη δήλωση:
«Η τροϊκανή συγκυβέρνηση Σαμαρά, μετά την (ν)τροπολογία με την οποία πρόσφερε «άφεση αμαρτιών» στα τραπεζικά στελέχη  που χορήγησαν τα «θαλασσοδάνεια» στα κόμματα, πρόσφατα ψήφισε στην Βουλή, με την συμπαράσταση όλων των κομμάτων, εκτός από το ΚΚΕ, φωτογραφική τροπολογία με την οποία μειώνει στο 1/10 τις ποινές για την υπέρβαση των εκλογικών δαπανών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Από την πρώτη στιγμή η «Νέα ΜΕΡΑ», με γραπτή δήλωση, στις 11/4/2013, του Αναπληρωτή Γραμματέα του Κόμματος κ. Γιάννη Μανώλη, κατήγγειλε την απαράδεκτή και αδιαφανή αυτή τροπολογία. Επίσης, επεσήμανε τον εμπαιγμό των πολιτών από τους βουλευτές οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα και σε μια τροπολογία καταργούν νόμους με τους οποίους διασφαλίζεται η ομαλή και διαφανής λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου καλούνται, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός,  να σταματήσουν να προκαλούν την οργή των πολιτών λειτουργώντας ως πλυντήριο σκανδάλων. Καλούμε την κυβέρνηση, άμεσα, να καταργήσει με νόμο αυτή την προκλητική τροπολογία.»