24 Μαΐ 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ‘Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ‘Η ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ





Το νέο colpo grosso ετοίμασε ο Τέρενς Κουῒκ. Μονά ζυγά δικά του.

Το τέως πρωτοπαλλήκαρο του Π. Καμμένου, υπέβαλε την παραίτηση του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., αλλά κι όπως επιβεβαίωσε σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης ταυτόχρονα διαμαρτυρήθηκε για τα ...
όσα συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. κι άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τον Π. Καμμένο .

Που το πάει όμως ο Τερέντιος Νικόλαος Σπένσερ Κουῒκ ;

Διαπιστώνοντας ότι η πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν γράφει πια το όνομα του, και με βάση τις δημοσκοπήσεις οι περιοχές που το κόμμα Καμμένου βγάζει έδρα είναι περιορισμένες και οι θέσεις καλυμένες από τους ήδη υπάρχοντες βουλευτές, η διεκδίκηση του πρώτου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας περνάει από τη θέση του γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ.

Ο γραμματέας θα εκλεγεί την Κυριακή στις 9 Ιουνίου  και ως τότε ο Τερέντιος πρέπει να σχηματίσει μια καλή ομάδα που θα του εξασφαλίσει την εκλογή.

Δίνει χέρι φιλίας στους βουλευτές που δεν θέλουν ένα ανταγωνιστικό στην εξουσία τους οργανωμένο κόμμα, προβάλει την κινητικότητα του και την καλή του σχέση με πολλές Συντονιστικές Επιτροπές της περιφέρειας, σε 19 είναι περιφερόμενος υπεύθυνος, αφού έτσι διάλεξε ο Καμμένος και δεν υπάρχει κεντρική οργάνωση και εμφανίζεται σαν ο καταλληλότερος.

Αυτοπροβάλλεται σαν ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι σε ένα πολυδιασπασμένο χώρο με πολλούς υποψηφίους από το κόμμα και μέχρι τώρα κι έχει ήδη προσεταιρισθεί και συζητήσει με κάποιους από τους υποψήφιους και με παράγοντες των ΑΝ.ΕΛ. από τη Βόρειο Ελλάδα, προσφέροντας θέσεις επικεφαλής γραμματειών και συνεργασίες σε όσους τον στηρίξουν.

Γίνεται ο πρώτος στην ομάδα των 6+1 κοινοβουλευτικών που θέλουν να ελέγξουν τον Καμμένο  και περιμένει την πολιτική του επιβίωση, μέσα από την επικράτηση του στις εκλογές της 9ης Ιουνίου για τη θέση του γραμματέα.

Μαζί με την προειδοποιητική παραίτηση του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε πρόγραμμα νομιμοφροσύνης - περιοδειών σε όλη την Ελλάδα τις μέρες που έρχονται και με το πρόσχημα αυτό στήνει επισκέψεις και συμμαχίες και εργάζεται για την επικράτηση του.

Επειδή η άλλη πλευρά των μη κοινοβουλευτικών αλληλοσπαράσσεται και  δεν φαίνεται ικανή να καταλήξει σε μια και μόνο ισχυρή υποψηφιότητα, ο δρόμος του ελπίζει να είναι εύκολος, καθώς έχει εξασφαλίσει και την στήριξη φιλικών του ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Αν γίνει μάλιστα αποδεκτός και από τον Πάνο Καμμένο που έχει στριμωχθεί από τις διαμάχες των βουλευτών του και αναζητά απελπισμένα νέες ισορροπίες, υιοθετώντας μέχρι και λύσεις Χρυσοβελώνη στην αντιπροεδρία του κόμματος του, τότε ο Τερέντιος θα έχει εύκολα πετύχει τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την εύκολη και δωρεάν επανεκλογή του, με πρώτη στάση τη θέση του γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ.

Αν αποτύχει, θα δώσει πολιτική διάσταση στην παραίτηση του και θα κουνήσει μαντήλι, όπως σχεδιάζει εδώ και καιρό και λένε κάποιοι που γνωρίζουν τις επαφές του και τις γέφυρες με τη νέα ΝΔ