28 Μαΐ 2013

Ζώης: Ο κόσμος δεν πείθεται από το δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στο EXTRA3, αναφερθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και υποστήριξε ότι είναι «Λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο», μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ....
υπάρχει μία τακτική «που έχει ως στόχο την περαιτέρω πόλωση και την αναβίωση παλιών διλημμάτων Αριστεράς – Δεξιάς».
Όσον αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο. Κατά την γνώμη μας είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η έκφραση της γνώμης. Εμείς θεωρούμε ότι το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές. Το ότι πρέπει να εκδηλώσουμε με κάθε τρόπο ότι στεκόμαστε απέναντι σε πολιτικές που έχουν μια ρατσιστική κατεύθυνση και ένα ρατσιστικό περιεχόμενο, είναι επίσης σαφές», ενώ διερωτήθηκε «με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να ποινικοποιήσει την έκφραση άποψης;».
Ο πρόεδρος της «Νέας ΜΕΡΑς» απέδωσε τη συζήτηση που γίνεται «στην προσπάθεια» όπως είπε «της πρόσκαιρης κατάκτησης επικοινωνιακών πόντων από δύο εταίρους που προφανώς δεν μπορούν να εξηγήσουν στην κομματική τους βάση την ανενδοίαστη συμπόρευσή τους με τη Νέα Δημοκρατία, στη λογική ενός προγράμματος μνημονίου». Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «αυτή η προσπάθεια είναι καθαρά επικοινωνιακή».
Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η τρικομματική κυβέρνηση μετά την συνάντηση των τριών αρχηγών ο κ. Ζώης ανέφερε: «Υπάρχουν δυο διαφορετικής τάξεως ζητήματα: το ένα είναι επί της ουσίας που έχει να κάνει με το αντικείμενο της δήθεν διαφοράς, αν έχει ανάγκη η χώρα και η έννομη τάξη από ένα αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου και το άλλο το ζήτημα έχει να κάνει κατ’ εμέ όπως υποπτεύομαι, και δεν ανήκω στους συνομοσιολόγους, με μια τακτική που έχει ως στόχο την περαιτέρω πόλωση και την αναβίωση παλιών διλημμάτων Αριστεράς – Δεξιάς. Δηλαδή να περάσουμε κατά ένα τρόπο, τεχνητά, από το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, στο παλαιό δοκιμασμένο δίπολο Αριστερά – Δεξιά»
«Φαίνεται ότι στον ίδιο μύλο ρίχνουν νερό τα δύο, αυτή την ώρα, μεγάλα κόμματα που εκφράζουν το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο”. Όπως εξήγησε ο κ. Ζώης  «πέρα από το Μνημόνιο δογματικά αλλά και από το Αντιμνημόνιο το οποίο δεν συνοδεύεται από κάποια πρόταση, θέλει προτάσεις. Όσο δεν τις ακούει γιατί οι πρωταγωνιστές του Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο δεν τις δίνουν, θα αναβιώσουν άλλα διλλήματα».