3 Μαΐ 2013

Oι μυστικές συναντήσεις των καραμανλικών ενόψει το συνεδρίου

Οι παρεμβάσεις που ετοιμάζουν με φόντο το σχέδιο Σαμαρά για αναβάπτιση της παράταξης
Σε πυρετό ζυμώσεων ενόψει του γαλάζιου συνεδρίου βρίσκεται μερίδα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που διατηρούν ανοικτό δάυλο επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή. Οι εν λόγω κύκλοι, δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι επανήλθε δυναμικά στο ...
προσκήνιο το σενάριο αλλάγής του ονόματος της ΝΔ και μεταξέλιξής της σ' έναν πολυσυλλεκτικό, αστικό και φιλοευρωπαϊκό πόλο. "Η ΝΔ παραμένει το μοναδικό ισχυρό brand name του πολιτικού συστήματος. Θα ήταν λάθος να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση την δεδομένη χρονική συγκυρία. Άλλωστε, οι όποιες διευρύνσεις δεν πρέπει να γίνονται στη βάση των προσώπων -και δη φθαρμένων- αλλά της κοινωνίας", έλεγε τις προηγούμενες ημέρες σε γαλάζιο πηγαδάκι της Βουλής, βουλευτής που μιλά συχνά με τον Κώστα Καραμανλή.
Ανάλογους προβληματισμούς έχουν εκφράσει στις πρόσφατες κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους -μεταφέροντας προφανώς τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, στελέχη όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Γιώργος Βλάχος. Μάλιστα, αρκετοί "ορκισμένοι" καραμανλικοί, έχουν ρίξει την ιδέα να υπάρξει ηχηρή παρέμβαση για το ζήτημα αυτό στο συνέδριο του κόμματος, μέσω σχετικών τοποθετήσεων στην διάρκεια των εργασιών.
Φυσικά, για να πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο αυτό, πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του ο ίδιος ο Καραμανλής, ο οποίος μέχρι νεωτέρας αρκείται στο να παρατηρεί και να σχολιάζει τις εξελίξεις.