6 Ιουν 2013

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ "ΛΥΚΟ" ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ. ΕΓΓΥΗΣΗ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ


Ως ράπισμα στο κύρος και στην πολιτική ηθική του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, κρίνεται από κύκλους του νομικού κόσμου, η απόφαση των ειδικών ανακριτών Σπ.Γεωργουλέα και Χριστ.Μάρκου να μην προφυλακίσουν αλλά να ....
επιβάλλουν επονείδιστους περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον ειδικό σύμβουλο του υπουργού, γνωστό ποινικολόγο Δημήτρη Σκαρίπα, για την αμαρτωλή υπόθεση της ΔΕΠΑΝΟΜ. Κατά πληροφορίες εναντίον του συμβούλου του κ. Ρουπακιώτη, έχει ήδη εδώ και καιρό ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου. Ο κ. Σκαρίπας αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ στην πολύκροτη υπόθεση της ανακριτικής έρευνας που διενεργούν οι δύο ανακριτές για να διαπιστώσουν την έκταση στο μεγάλο φαγοπότι που γινόταν από το 1998 μέχρι το 2010 στα έργα της ΔΕΠΑΝΟΜ. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναλάμβανε για λογαριασμό του δημοσίου και με λεφτά του ελληνικού λαού να αναγείρει δικαστικές αίθουσες και νοσοκομεία και τα πρόσωπα που κατηγορούνται να εμπλέκονται σε υπερκοστολογισμένους προϋπολογισμούς, σε μίζες ημετέρων, σε εικονικά τιμολόγια και σε διασπάθιση και καταλήστευση δημοσίου χρήματος. Η ΔΕΠΑΝΟΜ ως γνωστόν και οι μηχανισμοί της εμπλέκονται και στο μεγάλο σκάνδαλο της ανέγερσης του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως που μετά από συνεχή πορίσματα Επιθεωρητών του Δημοσίου, έχουν διαπιστωθεί σημεία και τέρατα στις εργολαβίες και υπεργολαβίες γνωστών ημετέρων επιχειρηματιών οι οποίοι πλήρωναν εργάτες και υλικά που κόστισαν 10 και 20 φορές πάνω από την αξία τους .
Μέρος του γραναζιού του πρωτοφανούς σκανδάλου κατά την δικαιοσύνη είναι και ο επί χρόνια νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ, σύμβουλος του κ. Ρουπακιώτη, δικηγόρος Σκαρίπας.
roupakiotis
Ρωτάμε λοιπόν τον εκλεκτό υπουργό του μνημονίου:
Γνώριζε για την ποινική δίωξη του συμβούλου του; Πότε φιλοξενήθηκε στο πλευρό του; Πριν ή μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων; Πληροφορήθηκε την απόφαση των ανακριτών; Τι θα πράξει; Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο φερόμενος ως σύμβουλος του κ. Ρουπακιώτη να διώκεται και να ανακρίνεται από την δικαιοσύνη για τους νόμους περί καταχραστών του δημοσίου και από την άλλη πόρτα να μπαίνει στο υπουργείο δικαιοσύνης; Ο «λύκος» φύλαγε τα πρόβατα;
Από το βιογραφικό του κ. Σκαρίπα πάντως, προκύπτει κι άλλο μείζον θέμα ηθικής τάξεως για τον εκλεκτό σύμβουλο υπουργού της ΔΗΜΑΡ. Στο βιογραφικό του, ο ποινικολόγος εμφανίζεται ως Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη. Γνώριζε και η κ. Στρατινάκη και τον κάλυπτε; Εξυπακούεται ότι το τεκμήριο αθωότητας είναι αυτονόητο. Αλλά εδώ μιλάμε για συγκυβέρνηση κάθαρσης(υποτίθεται)με κατηγορούμενο για κακούργημα δημόσιας κατάχρησης να μπαινοβγαίνει ως σύμβουλος σε δύο υπουργεία. Τα γνωρίζατε αυτά και εσείς κύριε πρωθυπουργέ; Σας τα έκρυψαν; Και τώρα που τα μάθατε τι θα πράξετε;
skaripas
Διαβάστε για του λόγου το αληθές το βιογραφικό του εξέχοντος νομικού
Δημήτριος Γ. Σκαρίπας
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και Συντονιστής των επιστημονικών συναντήσεων του Συνδέσμου, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του νομικού περιοδικού «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» εκδόσεως Νομικής Βιβλιοθήκης, Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης των Υπουργών Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Αντ. Ρουπακιώτη, Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη, Πρόεδρος της προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής των καταργουμένων φορέων «Οργανισμός Εργατικής Εστίας» και Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας», σύμφωνα με τις υπ' αριθ. 7/28.2.2012 και 9/8.3.2012 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 39 και 48/2012) μέχρι και 30.9.2012.
Ειδικεύομαι στο Εμπορικό Δίκαιο – Δίκαιο Επιχειρήσεων και Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης, Δημοσίων Έργων – προμηθειών και υπηρεσιών και Ποινικό Δίκαιο (οικονομικό αδίκημα).
Μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής:
1. Του Ν. 3816/2010 «Ρύθμιση επιχειρηματικών – επαγγελματικών οφειλών προς τις τράπεζες»
2. Του Ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις»
3. Του Ν. 4013/2011 «Σύσταση ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων - Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (πτωχευτικός κώδικας) - Προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και άλλες διατάξεις».
4. Του Ν. 4055/2012 «Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής»
5. Για τον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση του δικαίου των ανωνύμων εταιριών (κ.ν. 2190/1920)
6. Για την επεξεργασία τροποποιήσεων των διατάξεων του ν.δ/τος 3026/1954 «Περί του Κώδικος Δικηγόρων»
7. Για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2011/7/ΕΕ για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές.
8. Αναπληρωτής Πρόεδρος στην Ομάδα Εργασίας για την αναμόρφωση του Κώδικα Συμβολαιογράφων, του Κώδικα Συμβολαιογραφικής Δεοντολογίας και άλλων συναφών θεμάτων.
Το ρεπορταζ απο το newsbomb.gr