12 Ιουν 2013

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έκλεισε την ΕΡΤ; Σπουδές στη Μόσχα και «κωλοτούμπες»

Ο άνθρωπος που με «διάγγελμα» ανακοίνωσε το λουκέτο της «κρατικοδίαιτης» ΕΡΤ, όπως την κατήγγειλε, ήταν ο ίδιος υπάλληλός της.
Τουτέστιν, και με βάση τη δική του λογική, κρατικοδίαιτος (βλέπε εδώ).
Ειδικότερα, όπως γράφει στο....
βιογραφικό του, για μια πενταετία, από το 1990 έως το 1995 ήταν στην ΕΡΤ «παρουσιαστής κεντρικού δελτίου και εκτάκτων εκπομπών πορτραίτων (Γκορμπατσόφ, Ουστίνοφ κ.ά.), Πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης».
Ακόμη και σήμερα παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΑ
Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκπρόσωπος Τύπου της τρικομματικής κυβέρνησης -μαθαίνουμε τώρα- είναι και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων δηλαδή…
Κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις μάλιστα, εντός της ΕΣΗΕΑ, χτές, σκέφτηκαν να υποβάλλουν πρόταση για τη διαγραφή του κ.Κεδίκογλου από το συνδικάτο. Εύλογα βέβαια, γεννάται το ερώτημα: Είναι ποτέ δυνατόν ένας επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός, με αμφίβολη κατά πολλούς επαγγελματική ενασχόληση στη δημοσιογραφία (ίσως εκτιμήθηκε η συνεργασία του με την … κ.Κορομηλά) να εξακολουθεί να είναι μέλος ενός επαγγελματικού σωματείου;
Δυστυχώς, ναι, στην περίπτωση της ΕΣΗΕΑ, αφού υπάρχει πληθώρα βουλευτών και πολιτικών, οι οποίοι αν και έχουν εγκαταλείψει πρακτικά τη δημοσιογραφία, όχι μόνον εξακολουθούν να είναι μέλη της, αλλά και να απολαμβάνουν τις παροχές του τομέα υγείας του επικουρικού ασφαλιστικού Ταμείου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ. Ενός Ταμείου που η κυβέρνηση θέλει να βάλει επίσης λουκέτο. Βεβαίως, σε άλλες χώρες, ακόμα και σε πολλές του τρίτου κόσμου, υπάρχει το ασυμβίβαστο. Εδώ, όχι.
«Βασιλιάς της κωλοτούμπας»
Ο κ. Κεδίκογλου, σε πολιτικό επίπεδο, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «βασιλιάς της κωλοτούμπας». Προέρχεται από ΠΑΣΟΚική οικογένεια, με τον πατέρα του, άλλοτε στέλεχος του «Κινήματος», να ελέγχει την Εύβοια.
Ο υϊός πέρασε στη ΝΔ, προσπάθησε να πλασαριστεί στο περιβάλλον Καραμανλή, κατόπιν «έπαιξε» και με το Μητσοτακέϊκο, για να προσδεθεί τώρα στο χώρο του Α. Σαμαρά. Μάλιστα, ενώ άπαντες περίμεναν, όταν ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, να τοποθετεί ως εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γ. Μιχελάκης, αίφνης τη θέση κατέλαβε ο κ. Κεδίκογλου (που πάντως, επικοινωνιακά υπολείπεται θεαματικά του κ. Μιχελάκη).
Με σπουδές στη Μόσχα όταν ο Παπανδρέου έστελνε φοιτητές στην ΕΣΣΔ
Ο σημερινός εκπρόσωπος της τρικομματικής, στο βιογραφικό του αναφέρει ότι σπούδασε σε Πανεπιστήμιο της Σοβιετικής Ενωσης στην αρχή της δεκαετίας του 1980. Ηταν ακριβώς η εποχή που το ΠΑΣΟΚ, μετά από την επίσκεψη που είχε κάνει τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Μόσχα, άρχισε να στέλνει φοιτητές στην ΕΣΣΔ. Ο κ. Κεδίκογλου γράφει, βέβαια, ότι πήρε πτυχίο από ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο. Πάντως, οι παροικούντες στην «ρωσική Ιερουσαλήμ» δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις για την συνέπεια στην παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής από τον κ. Κεδίκογλου.
Ο ίδιος κατ’ επανάληψη εμφανίστηκε να προσφέρει τις «καλές υπηρεσίες» του για να στηθούν γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα. Πρόσφατα, εμφανιζόταν να φωτογραφίζεται μαζί με τον κ. Σαμαρά και τον επικεφαλής της ρωσικής Γκαζπρόμ, κ. Μίλλερ, όταν ο τελευταίος ερχόταν στην Αθήνα για να κλείσει το «ντήλ» με τη ΔΕΠΑ. Μια επιπλέον καραμπινάτη αποτυχία της κυβέρνησης.
Οι σχέσεις του με τους Ρώσους
Ποιες είναι οι σχέσεις του με τους Ρώσους; Ουδείς μπορεί να πεί με βεβαιότητα. Ο ίδιος φροντίζει να καλλιεργεί την εικόνα ότι διαθέτει σημαντικές προσβάσεις στη Μόσχα. Αλλοι λέγουν ότι είναι μηδενικές. Το βέβαιον είναι ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, για να συναντηθεί με έναν άνθρωπο του Πούτιν, κινητοποιήθηκαν λυτοί και δεμένοι, και μόνον έτσι κατάφερε να πετύχει μια τέτοια συνάντηση.
 http://www.nez.gr/archives/14079