27 Ιουν 2013

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

48ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη  και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις εφορίες. 


Ο κλάδος αντιδρά «στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της...
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ ζητώντας πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης (για το σύνολο των φορολογικών του Υπουργείου Οικονομικών) ως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης καθώς επίσης και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το θέμα.

Το αίτημα «να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια ΔΟΥ ανά Νομό» και επιπλέον της μίας αν αυτό επιβάλουν συνδυαστικά γεωγραφικά και άλλα κριτήρια παραμένει. 

Ενώ κυρίαρχη θέση στο διεκδικητικό πλαίσιο έχουν φυσικά οι απολύσεις για τις οποίες οι εργαζόμενοι ζητουν "γραπτές απαντήσεις για την διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου καθώς και όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό" 

Το αίτημα επαναβεβαίωσης προκύπτει φυσικά και με αφορμή την υπόθεση ΕΡΤ καθώς όπως αναφέρεται "Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ, όσο και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, δείχνουν την εμμονή της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα καταστροφικά της σχέδια και να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων πιο βάρβαρων μέτρων στο αμέσως επόμενο διάστημα." 

Την Πέμπτη στις 10.30 οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.
Πηγή:  ertopen