1 Ιουν 2013

Ο Παπαδήμος βλέπει ότι τελειώνει η κυβέρνηση Σαμαρά και δηλώνει παρών μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ

Από τον Παναγιώτη Βελισσάρη Λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνέντευξη - τοποθέτηση του Αλέκου Παπαδόπουλου, ενός εκ των «εξεχόντων» μελών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ της διακυβέρνησης Σημίτη, ακόμη ένα μέλος αυτού του κύκλου, ο πρώην πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε το ...
στίγμα των προθέσεων τους, να επαναπροσδιορίσουν δηλαδή τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει επερχόμενων εξελίξεων, όπως ο ανασχηματισμός.

Όπως έγραφε το newpost.gr σε παλαιότερες αναρτήσεις του, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις στον επόμενο ανασχηματισμό να περιληφθούν εξοκοινοβουλευτικά πρόσωπα, κοινώς τεχνοκράτες και απ' ότι φαίνεται οι «εκσυγχρονιστές» πιάνουν «στασίδι» ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Οικονομικών - μέλος και αυτός της ομάδας Σημίτη- δίχως παρεκκλίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως εντάσσεται και η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος μετά από έναν ολόκληρο χρόνο στην… αφάνεια, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του να μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, όχι μόνο παρεβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ, αλλά απηύθυνε ερώτηση για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την απουσίας αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα, με σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδήμος ρώτησε τον πρόεδρο του Eurogroup «αν το πρόγραμμα για την Ελλάδα εφαρμόζεται με τον σωστό ρυθμό, αν τα μέτρα είναι αρκετά ή χρειάζεται να συμπληρωθούν για να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη διαφορετικά διακυβέβεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο κ. Ντάισενμπλουμ ή δεν κατάλαβε το ερώτημα ή απλώς το απέφυγε και απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει μέτρα για την ανεργία και ότι απαιτείται χρόνος ώστε οι Βρυξέλλες για να στηρίξουν από την πλευρά τους μέτρα για την απασχόληση.

Δεν γνωρίζουμε εάν όντως ο πρώην πρωθυπουργός περίμενε να του απαντήσει ο επικεφαλής του Eurogroup… Τον σκοπό του όμως τον πέτυχε… Έστρεψε τις κάμερες πάνω του.
newpost.gr