2 Ιουν 2013

Το μεγάλο ξεπούλημα

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Νέα στοιχεία για την οικονομική κακοδιαχείριση που συντελείται στο Άσυλο Ανιάτων φέρνει στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του ευαγούς Ιδρύματος παραμένουν απλήρωτοι επί...
τέσσερις μήνες και οι τρόφιμοι κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο, η νέα διοίκηση εμφανίζεται να επιδίδεται σε real estate, ξεπουλώντας μέρος της ακίνητης περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές!

Είναι ενδεικτικό ότι από τον Απρίλιο του 2012 πωλήθηκαν -με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης- πολλά ακίνητα στο Χαλάνδρι στην εμπορική τους αξία και όχι στην αντικειμενική που δηλώνεται στην εφορία.

Στη συνέχεια ρετιρέ του πέμπτου ορόφου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου 68 τ.μ πωλήθηκε μόλις 170.000 ευρώ, ενώ διαμέρισμα στο Κουκάκι 62 τ.μ. 2ου ορόφου πωλήθηκε μόλις 85.000 ευρώ!

Real Estate


Οι «περίεργες» πωλήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε από την πτώση των τιμών ένεκα οικονομικής κρίσης, έγιναν σε μια χρονική περίοδο που το Δ.Σ. του Ασύλου αποτελείται από. κατασκευαστές και μεσίτες!

Είναι ενδεικτικό ότι η πρόεδρος του Δ.Σ., κυρία Ηλιάδη, εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου και κατασκευαστικής εταιρίας. Τι καλύτερο λοιπόν να διαχειρίζεται περιουσία 1.950 ακινήτων και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Δ.Σ. του Ιδρύματος έχουν μπει και άλλοι μεσίτες αλλά και κατασκευαστές.

Οι λογιστές

Σήμερα, το Ίδρυμα επικαλείται οικονομικές δυσκολίες οι οποίες δεν συνάδουν με τα κληροδοτήματα που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση προσέλαβε ορκωτούς λογιστές, ενώ ετοιμάζεται να προσλάβει και εταιρία σεκιούριτι!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι έμμισθοι λογιστές του Ασύλου εκδιώχθηκαν, αναίτια, για 16 μέρες και όταν η ιδιωτική εταιρεία (Grand Thorton) έκανε την δουλειά της οι εργαζόμενοι επανήλθαν.

 Αξίζει να αναφερθεί πως συμπτωματικά η εταιρεία λογιστών που προσέλαβε το Άσυλο Ανιάτων έχει πολύ στενή σχέση με την διοίκηση του Ιδρύματος αφού είναι ο ίδιος λογιστής που κρατούσε τα βιβλία της κατασκευαστικής εταιρίας της οικογένειας της διοίκησης του Ιδρύματος από το 2003.

Πιο συγκεκριμένα ο λογιστής της εταιρίας « ΑΙΓΕΥΣ Α.Ε» που ανήκει στην οικογένεια Ηλιάδη ήταν από το 2003 ως και το 2001 ο κ. Αγγελος Σιμωνέτος ο οποίος συμπωματικά είναι και ο ιδιοκτήτης της λογιστικής εταιρίας Grand Solutions A.E. που ανέλαβε το λογιστήριο του Ασύλου Ανιάτων με εντολή της προέδρου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από το περασμένο καλοκαίρι στο Ίδρυμα πάνε και έρχονται 5 - 6 δικηγόροι οι οποίοι πληρώνονται με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως 7.000 ευρώ το μήνα κοστίζει ο νέος διευθυντής που έχει προσληφθεί.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...
 http://www.zougla.gr