19 Ιουν 2013

Ο Σταυρίδης αποκάλυψε ότι… πωλείται ο ΟΛΠ!

Την ώρα που η συνοχή της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή, ενόψει και της αποψινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης παραχωρεί συνέντευξη στη Wall Street Journal, προαναγγέλλοντας την…
πώληση του ΟΛΠ.
Ο Στέλιος Σταυρίδης κλήθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί το μπλοκάρισμα της υπόθεσης ΔΕΠΑ, ενώ “σκιές” υπάρχουν και πάνω από την ομαλή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα το τοπίο των αποκρατικοποιήσεων κάθε άλλο παρά… φωτεινό να φαντάζει.
Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν, ο Στέλιος Σταυρίδης επιλέγει να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση, με… φυγή προς τα εμπρός, και να θέσει θέμα πώλησης του ΟΛΠ.
“Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την πώληση του ΟΛΠ προκειμένου να καλύψει άμεσα το κενό στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων’, σημειώνει, ενώ η WSJ τονίζει ότι το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πώληση του ποσοστού του 74% του ΟΛΠ καθώς και μια παραχώρηση της διαχείρισης για 30 ή 40 χρόνια, μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο κενό των 1 δισ. ευρώ.
“Νομίζω ότι το λιμάνι είναι μια ώριμη επιλογή, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία και πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Κίνα.
Έχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές: μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε οριστικοποιήσει τις αποφάσεις μας”, προσθέτει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.
http://ysterografa.gr