27 Ιουν 2013

Η Νέα ΜΕΡΑ για την, κατ' αποτέλεσμα, κατάργηση πολυτεκνικών και αναπηρικών επιδομάτων

Με αφορμή για τη διάταξη για την τροποποίηση υπολογισμού των εισοδηματικών κριτηρίων για τη λήψη πολυτεκνικών και αναπηρικών επιδομάτων, ο Βουλευτής Β' Πειραιά του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Γιάννης Κουράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H Κυβέρνηση εξακολουθεί να διολισθαίνει επαναλαμβάνοντας πράξεις που...
εκπίπτουν της δημοκρατικής λειτουργίας και βαθαίνουν το τεράστιο κοινωνικό ρήγμα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Κατά τη συνηθισμένη πρακτική σε μια νομοθετική ρύθμιση με διαφορετικό αντικείμενο προσέθεσε την τροποποίηση υπολογισμού των εισοδηματικών κριτηρίων για τη λήψη των πολυτεκνικών και αναπηρικών επιδομάτων .
Πέρα από την αντισυνταγματικότητα της διάταξης προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης αφού συνεχώς καλούνται να καλύπτουν την αποτυχία του success story οι πλέον οικονομικά αδύναμοι.
Ο κ. Στουρνάρας λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρόικα παραμένοντας πιστός στις μνημονιακές επιταγές.  Οι βουλευτές ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού ως πότε θα συναινούν στη συνταγματική εκτροπή, στην έκπτωση της Δημοκρατίας, στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και στη διεύρυνση των  ανισοτήτων που μαθηματικά θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη;
Σε μια χώρα που βιώνει την 6η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 30%, το κοινωνικό Κράτος να έχει διαλυθεί, οι περικοπές επιδομάτων επιτείνουν τη διαπιστωμένη εδώ και δεκαετίες υπογεννητικότητα αποδίδοντας στο ζήτημα εθνικό χαρακτήρα.»