1 Ιουν 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ Χρεοκοπημένος επιχειρηματίας συνόδευσε τον Σαμαρά!

Ο ιδιοκτήτης της υπό εκκαθάριση σήμερα χαρτοβιομηχανίας Diana συμμετείχε στην αποστολή περίπου 70 επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, σύμφωνα με...
δημοσίευμα του xanthipress.gr
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, το όνομα του επιχειρηματία αναφέρεται στις σχετικές αναφορές του αθηναϊκού τύπου, ως ιδιοκτήτη της Zeritis Group. Η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα του ομίλου, οι μοναδικές εταιρίες που διαθέτει δεν έχουν την έδρα τους στη χώρα ενώ η μοναδική που είχε έδρα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ξάνθη, η Χαρτοποιία Θράκης Diana, ως γνωστόν έχει χρεοκοπήσει.
Σύμφωνα με το xanthipress.gr, πριν από ένα χρόνο ο επιχειρηματίας αυτός κατηγορούσε για τη χρεοκοπία το ελληνικό κράτος και τους μνημονιακούς νόμους, ενώ άφησε απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να μεταβιβάσει με πλάγιο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στους γιους του, πριν εκκαθαριστεί.
Πέρα από το σουρεαλιστικό χαρακτήρα της συμμετοχής του Πάνου Ζερίτη σε αυτή την αποστολή, το μείζον ζήτημα είναι η έμμεση ηθική επιβράβευση ενός επιχειρηματία που έχει συμπεριφερθεί με τρόπο ιδιαίτερα σκληρό στους εργαζόμενους, έχει προκαλέσει βάναυσα την τοπική κοινωνία με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Diana και, στην περιοχή της Θράκης, έχει εδραιωθεί ως ένα κακό παράδειγμα επιχειρηματικής πρακτικής και συμπεριφοράς.
Άρα η συμμετοχή του σε μια ομάδα που εκπροσωπεί επιχειρηματικά τη χώρα και υποστηρίζεται, με αυτό τον τρόπο, δημιουργεί ερωτηματικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr