26 Ιουν 2013

Κύριοι υπήρξατε ελαχιστότατοι….

Κάποτε όλα έχουν ένα τέλος. Έτσι από σήμερα αλλάζουν όλα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Φεύγει η μέχρι τώρα πολιτική ηγεσία και έρχεται νέα υπό τον κ. Αβραμόπουλο με αναπληρώτρια υπουργό (για πρώτη φορά γυναίκα) την κ. Φ. Γεννηματά!..

Επομένως αναχωρούν σήμερα από το υπουργείο και οι δύο υφυπουργοί κ.κ. Ελευσινιώτης και Καράμπελας, πρώην Στρατιωτικοί και οι δύο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εκεί από τα πολιτικά κόμματα από τα οποία προέρχονταν. Και κατά συνέπεια υποστήριζαν την γραμμή των κομμάτων αυτών και εν τω συνόλω, την γραμμή της τριτοκομματικής κυβερνητικής τρόϊκας. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Μειώσεις ανελέητες μισθών και συντάξεων, λιτότητα παντού, συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ελαχιστότατη εκπαίδευση γενικώς, καταβαράθρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, νέα μειωμένη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και απαξίωση στελεχών, δυναμικού και μέσων εκπληρώσεως της αποστολής….
Ακούσαμε αρκετές φορές τους αποχωρούντες πλέον αποστράτους υφυπουργούς να υπερασπίζονται την εν γένει αδυναμία τους, λέγοντας πως χωρίς οικονομία στρατός δεν υπάρχει και επομένως αφού φτιάξουμε την οικονομία, κατ΄ επέκταση, θα φτιάξουμε και τον στρατό!!!!
Γνώριζαν όμως οι ίδιοι, πολύ καλά, ότι οι δικαιολογίες αυτές, ικανές για τα καφενεία, ανίκανες όμως για ανθρώπους που γνωρίζουν και μάλιστα λίγη ιστορία. Ο Έλλην μαχητής στο πέρασμα των χρυσών ιστορικών καιρών, στάθηκε αντιμέτωπος σχεδόν άοπλος έναντι ισχυρά εξοπλισμένων αντιπάλων του. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είχε ΗΘΙΚΟ, πίστη στην ΠΑΤΡΙΔΑ και στα ΙΔΑΝΙΚΑ της φυλής. Αυτή την πεμπτουσία των ιδανικών της μαχητικότητος κατάφεραν οι πολιτικοί ολετήρες με τα χρόνια να την απομυζήσουν, να την αφαιρέσουν, να την εξοβελίσουν, να την καταστρέψουν. Αυτό είναι το έργο τους. Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς ιδανικά και ηθικό είναι ασκέρι που θα σκορπίσει στην πρώτη δυσκολία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών «ιδανικών» που έφεραν στο στράτευμα οι διαλυματίες του. Κομματικοκρατία, αναξιοκρατία, ατιμωρησία, ρουσφέτι, απαξίωση, αδικίες.
Σήμερα αναχωρεί αυτό το τρίο και έρχεται ένα άλλο. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε διότι «άλλοι διατάζουν». Ένα τρίο που έστερξε στο ανελέητο πετσόκομμα  μισθών και συντάξεων των στελεχών, (σε καμία άλλη έστω επαγγελματική τάξη δεν έγινε κάτι παρόμοια. Και υπάρχει συνέχεια...), στην μείωση της μαχητικής ισχύος, στην απαξίωση και στην καταβαράθρωση των εξοπλισμών.
Καιρός πλέον να τους απαξιώσουμε και εμείς στρέφοντας την πλάτη μας προς αυτούς επιδεικτικά.
Κύριοι υπήρξατε ελαχιστότατοι….
http://syndesmos71.blogspot.gr