2 Ιουν 2013

Παταγώδη αποτυχία σημείωσε η εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «Στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Νίκος Μπίστης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Λάζαρος Πίτκας από την Pes Activists Θεσσαλονίκης και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης παρουσίασαν εισηγήσεις σχετικά με τον νεοναζισμό, επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.
Στην ημερίδα δεν παραβρέθηκε ούτε ένας "απλός πολίτης", παρά μόνον οι διοργανωτές, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι.

Στην ενδιαφέρουσα πάντως ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξε με ιδιαίτερη μνεία στον παριστάμενο πρόεδρο του Κ.Ι.Σ Δαβίδ Σαλτιέλ:

"Η Θεσσαλονίκη έχει την εβραϊκή της κοινότητα -παρίσταται εδώ ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της κοινότητας, που κουβαλάει τις βαριές μνήμες του Ολοκαυτώματος. Έχει την αρμενική της κοινότητα που κουβαλάει τις δικές της βαριές μνήμες, δηλαδή συμπολίτες μας, ανθρώπους δικούς μας, ενσωματωμένους στην κοινωνία της χώρας και της πόλης, που δεν έχουν ανάγκη από καμία υπόμνηση. Οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη από κάποια υπόμνηση; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα μας εκδικηθεί η ιστορία;
Εμείς λοιπόν πρέπει να φωνάξουμε σήμερα από δω, από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ότι καταλαβαίνουμε τι μας διδάσκει η ιστορία και θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα."
 http://taxalia.blogspot.com