3 Ιουν 2013

Συρία: Δεκάδες νεκροί στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι γυναίκες και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος έπληξε ένα χωριό κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...


«Περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων έξι γυναικών και οκτώ ανήλικων, από την πτώση ενός πυραύλου εδάφους-εδάφους στον δήμο Κφαρ Χάμρα», κοντά στη βορειοδυτική είσοδο του Χαλεπιού, εξήγησε το Παρατηρητήριο, μια ΜΚΟ η οποία βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος κατέλαβαν καλλιεργημένες εκτάσεις στην περιοχή αυτή ώστε κατόπιν να σπάσουν την πολιορκία των ανταρτών στη Νούμπελ και στη Ζαχρά», δύο σιιτικά χωριά περίπου 20 χλμ. βόρεια του Χαλεπιού.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο στρατός εξαπέλυσε εδώ και μερικές ημέρες έφοδο στο βόρειο τμήμα της χώρας με σκοπό να προελάσει προς την Άζαζ, ένα προπύργιο των ανταρτών περίπου 45 χλμ. βόρεια του Χαλεπιού. Σχεδόν ολόκληρη η επαρχία του Χαλεπιού ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
Πηγή: real.gr