20 Ιουν 2013

«Όργιο» στο ΙΓΜΕ-Υπάλληλοι έπαιρναν άτοκα δάνεια από το ταμείο και χρυσά εφάπαξ

Όργιο διαφθοράς και ασυδοσίας αποκαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών καθώς φαίνεται ότι το ταμείο του Ινστιτούτου λειτουργούσε ακόμη και ως παρατράπεζα δανείζοντας τους υπαλλήλους, τα....
χρυσά εφάπαξ ξεπερνούσαν τα 140.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης Β. Κωστόπουλος έκανε λόγο για έναν δημόσιο οργανισμό που για χρόνια λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και αναρωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό.
Το ΙΓΜΑ πλέον υπάγεται στο ΕΚΒΑΑ το οποίο θα κινηθεί νομικά. Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάλληλοι και μέλη της διοίκησης έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως άτοκο δάνειο από το ταμείο του Ινστιτούτου.
Ακόμη πιο σκανδαλώδη είναι τα ποσά εφάπαξ που έδινε το ΙΓΜΑ καθώς φαίνεται πως 300 υπάλληλοι έχουν λάβει εφάπαξ 140.000 και 150.000 ευρώ, ενώ άλλοι 200 που μετατάχθηκαν έλαβαν εφάπαξ 80.000 ευρώ.
Όπως αποδείχθηκε μάλιστα ως το 2011 το ΙΓΜΑ πλήρωνε ασφάλεια για τη χορήγηση επιπλέον εφαπαξ, όμως για την ασφάλεια αυτή δεν υπήρχε η σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση.
Ταυτόχρονα στα ταμεία του Ινστιτούτου αποκαλύπτονται επιταγές χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, αλλά και ανείσπρακτες οφειλές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
koolnews