5 Ιουν 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Μετά την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, οι Έλληνες απειλούνται και με την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους»

Ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Νίκος Πρωτέκδικος, με αφορμή την ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά στη Βουλή για την άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:...

«Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης με τη χθεσινή δήλωσή του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το ρόλο των κυβερνώντων ως απλών εκτελεστικών οργάνων των δανειστών.
Το επικοινωνιακό σκηνικό είναι πάντα το ίδιο: «ατυχείς» δηλώσεις, διαρροές, e-mail για μέτρα που διαψεύδονται κατηγορηματικά και στην συνέχεια εφαρμόζονται ως δήθεν «προαπαιτούμενα».
Το Υπουργείο Ανάπτυξης σπεύδοντας να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των πτωχευμένων τραπεζών, που μετακύλησαν τις ζημίες τους στο δημόσιο χρέος, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας 800.000 Ελλήνων, ρυθμίζει μόνο τα ενήμερα δάνεια και τροποποιεί το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταργώντας τις ευνοϊκές διατάξεις για τους δανειολήπτες.
Η «επαναδιαπραγμάτευση» με την τρόικα για την βελτίωση των όρων δανεισμού μόνο ως ανέκδοτο πια ακούγεται στα αυτιά των εξαθλιωμένων Ελλήνων που βιώνουν την ανεργία, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και την αύξηση της φορολόγησή τους σε δυσθεώρητα επίπεδα και τώρα, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης,  απειλούνται με την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.»