4 Ιουν 2013

Εσωκομματικό “πραξικόπημα” κατά Ερντογάν!

Ένα μίνι κομματικό “πραξικόπημα” βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία κατά του Ταγίπ Ερντογάν, έστω κι αν διακρίνεται από… δισταγμό και μετριοπάθεια.
Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται σε ταξίδι στο...
εσωτερικό, και μετά τις χθεσινές αποστάσεις που κράτησε από τη σκληρή στάση του κατά των διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, σήμερα ήταν η σειρά του αναπληρωτή πρωθυπουργού και “Νο2″ στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Μπουλέντ Αρίντς, να… πυροβολήσει.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Αρίντς προχώρησε σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ με την ιδιότητα του ανθρώπου που… αναπληρώνει τον Ερντογάν, και “άδειασε” με τη σειρά του τον ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας.
“Είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία. Η αρχική αντίδραση των διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη ήταν σωστή, από τη στιγμή που διαφωνούσαν με το οικιστικό σχέδιο. Πρέπει όμως να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και να μην επιτρέψουμε σε ακραία στοιχεία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να οδηγήσουν την Τουρκία στο χάος.
Θέλω να ευχαριστήσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ευαίσθητη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν. Η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν έπρεπε να γίνει χρήση αερίων, παρά μόνο για να προστατευτούν”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπουλέντ Αρίντς.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας ζήτησε συγγνώμη από τους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αισθάνεται πως χρωστάει τίποτα σε εκείνους που προκάλεσαν προβλήματα.
Για να καταλήξει ότι ελπίζει την τρέχουσα εβδομάδα η κατάσταση να εξομαλυνθεί. Προφανώς υπονοεί… τώρα που λείπει ο Ερντογάν.
υστερογραφα