12 Ιουν 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των Νοσοκομείων, των Τραπεζών αλλά και των αεροδρομίων θα επηρεάσει η 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ...

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 9μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός.
Παράλληλα, στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, κάτι που σημαίνει πως δεν θα εκτελούνται δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Κατά συνέπεια το Μετρό στη γραμμή 3 θα έχει ως τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας.
Ακόμη την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις το διάστημα 15.00- 17.00, λόγω στάσης εργασίας της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
Στην απεργιακή κινητοποίηση θα πάρουν μέρος ακόμη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.
Ακόμη μετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ.