13 Ιουν 2013

Ο Αβραμόπουλος λέει "διαφωνώ" για την ΕΡΤ με τρόπο "διπλωματικό"

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ


Mε ...διπλωματικό τρόπο , αλλά ευθέως ,  εξέφρασε την διαφωνία του στην απόφαση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλος : Εδωσε στην δημοσιότητα σήμερα (13-6-2013) συνέντευξή του στην εκπομπή «NETWEEK» στην ΝΕΤ με τη δημοσιογράφο Ελλη Στάη  που είχε δώσει τρεις μέρες πριν (στις 10.06.2013)!

Το βασικό όμως δεν είναι τόσο ο συμβολισμός της κίνησης επιλέγοντας εν των υστέρων να στείλει  το............


απομαγνητοφωνημένο κείμενο που πήγε παντού με επίσημη κρατική ανακοίνωση : Αλλά, προσέξτε, το βασικό είναι η θέση που  παίρνει σε σχέση με την εξυγίανση του δημόσιου τομέα και τις απολύσεις προσωπικού : Σε ανύποπτο  χρόνο,  όχι όμως στο απώτερο παρελθόν άλλα μόλις λίγες ώρες πριν το παραλήρημα Κεδίκογλου με εντολή Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος διατυπώνει την θέση ότι οι '' σε ό,τι αφορά στους οργανισμούς, οι οποίοι είτε θα συγχωνευθούν είτε θα κλείσουν και την συνακόλουθη μείωση του προσωπικού, θα (υπάρξουν) αποφάσεις σε επίπεδο τριών αρχηγών"! Τέτοιες αποφάσεις δεν  υπήρξαν!

Βεβαίως , θα πείτε , αυτό θα έλεγε και ο κ. Σαμαράς μια -δυο μέρες νωρίτερα, όπως και κάθε καλός πολιτικάντης πριν το ...έγκλημα! Όμως εδώ έχουμε την ΕΠΙΛΟΓΗ του κ Αβραμόπουλου να δίνει στην δημοσιότητα την θέση του εκ των υστέρων, ενώ θα μπορούσε να κάνει την πάπια! Και στην περίπτωσή μηχανισμού Αβραμόπουλου στα θέματα Τύπου δεν γίνεται τίποτα τυχαία!

Άρα η κίνησή του είναι απολύτως συνειδητή και αποτελεί ένα σαφές ΔΗΜΟΣΙΟ μήνυμα προς τον κ.Σαμαρά.  Και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ Αβραμόπουλος δεν είναι ο μόνος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που διαφωνεί με το λουκέτο στην ΕΡΤ και το ''αποφασίζουμε και διατάσσουμε ' του Μεγάρου Μαξίμου.Πάρα πολλοί ''γαλάζιοι'' βουλευτές νομών όπου υπάρχει σταθμός ή γραφείο της ΕΡΤ όπως και σχεδόν όλων των νομών της Επαρχίας που ακούν και βλέπουν ΕΡΤ ,ΝΕΤ,ΕΤ 3 είτε διαφωνούν και το λένε σε κατ ιδίαν συζητήσεις είτε έχουν επιφυλάξεις για τον τρόπο που επιλέχτηκε.

"'Δεν μπορεί να ταυτίζομαι  με την Χρυσή Αυγή'' έλεγε χαρακτηριστικά ένας σήμερα το πρωί. Ο κ. Αβραμόπουλος φαίνεται ότι γνωρίζει αυτό το κλίμα , όπως και ότι πολλοί γαλάζιοι βουλευτές δεν θέλουν εκλογές τώρα διότι καταλαβαίνουν ότι  δεν αντέχει η παράταξη να τους χρεώσει η Ιστορία ουσιαστικά τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε ένα χρόνο, ιδίως όταν καταλαβαίνουν ότι αρκετοί από αυτούς με τις - πολλαπλές - ανακατατάξεις ΔΕΝ θα είναι βουλευτές. Αλλωστε ο κ Αβραμόπουλος απαντά καθαρά αρνητικά σε ερώτηση για την πιθανότητα εκλογών: ''Η απάντηση που δίνουν οι Έλληνες πολίτες είναι, όχι. Δεν υπάρχει ανάγκη. Δε θέλουν να μπουν σε εκλογική περιπέτεια
''