24 Ιουν 2013

Το βέτο Αβραμόπουλου και τα περίεργα παιχνίδια Διαπλοκής

Η περίεργη εμμονή Βενιζέλου να αναλάβει υπουργός εξωτερικών σε συνδυασμό με την άρνηση των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Πάνου Παναγιωτόπουλου να μετακινηθούν σε άλλα υπουργεία έχει προκαλέσει την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα...
δύο κόμματα για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.
Οι κ. κ. Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος απαιτούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παραμείνουν στις θέσεις τους προβάλλοντας ως μοναδικό επιχείρημα ότι αυτοί πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί υποβάθμιση οποιαδήποτε μετακίνηση του από το υπουργείο εξωτερικών απειλώντας ευθέως να μη συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, που έχει ισχυρά ερείσματα στο χώρο της διαπλοκής και εμφανίζονταν να είναι αποδέκτης ακόμα και προτάσεων για αλλαγή πρωθυπουργού, δεν αποκλείεται να είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά.
Το ζήτημα θα ξεπεραστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιοριστεί αποκλειστικά σε μια θέση αντιπροέδρου, με αρμοδιότητα εποπτείας σε μια σειρά από υπουργεία οπότε θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος.
λυκαβητος