3 Ιουν 2013

Ροζ σκάνδαλο βάζει «φωτιά» στην κυβέρνηση Κάμερον

Βαρύ είναι το κλίμα στην πρωθυπουργική κατοικία στην οδό Ντάουνιγκ 10, καθώς δύο σκάνδαλα, το ένα οικονομικό και το άλλο σεξουαλικό απειλούν να «βάλουν φωτιά» στην κυβέρνηση Κάμερον, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να είναι σε κατάσταση σοκ από την ...
ώρα που έμαθε τα ονόματα των στενών συνεργατών του που εμπλέκονται στο «ροζ» σκάνδαλο.
Το μυστήριο του «ροζ σκανδάλου»
Το νέο σεξουαλικό σκάνδαλο, αναμένεται να έρθει και να «ταρακουνήσει» εκ νέου την κυβέρνηση Κάμερον, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα για τις ερωτικές «αμαρτίες» διαφόρων στελεχών του συντηρητικού κόμματος, όπως η αποκάλυψη της σχέσης του πρώην πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ με μια βουλευτή του και η παραδοχή του αντιπροέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Νάιτζελ Εβανς ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο τελευταίος μάλιστα, είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για τον βιασμό ενός άνδρα και την σεξουαλική επίθεση σε έναν άλλο.
Στο τωρινό σεξουαλικό σκάνδαλο, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστά το ονόματα των δύο εραστών. Η εφημερίδα Daily Mail ωστόσο, υποστηρίζει πως πρόκειται για άτομα μέσης ηλικίας τα οποία δεν είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και η σχέση τους δεν υφίσταται πλέον. Η κατάσταση ωστόσο αποτελεί σύμφωνα με τις δηλώσεις συνεργατών του Κάμερον, το «απόλυτο μπέρδεμα».
Το οικονομικό σκάνδαλο
Εκτός πάντως από το σεξουαλικό σκάνδαλο, η Μεγάλη Βρετανία ασχολείται και με ένα οικονομικό σκάνδαλο, καθώς τρεις λόρδοι βιντεοσκοπήθηκαν κρυφά από δημοσιογράφους των Times να δηλώνουν πρόθυμοι έναντι αδρής αμοιβής να μεσολαβήσουν για υποθέσεις «πελατών» με επερωτήσεις στη Βουλή, ενώ μάλιστα υποσχέθηκαν να πείσουν και μεγάλο αριθμό βουλευτών.
 http://www.iefimerida.gr/node/108550#ixzz2V8m02fsL