11 Ιουν 2013

Παραβαση καταστατικου και στους στρατιωτικους

Γραφει ο Ν.Χριστοδουλοπουλος-αντιστρατηγος ε.α.
 
Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ" (Α.Κί.Σ) και συγκεκριμένα το ΑΡΘΡΟ 6 αυτού προβλέπεται:..

-    Η Κίνηση είναι Ανεξάρτητη και  απέχει επιμελώς από κάθε κομματική ανάμιξη και επιρροή.
-    Η Κίνηση μπορεί να συνεργάζεται με άλλες ενώσεις και συνδέσμους  στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και να εγγράφεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε ομοσπονδίες  που έχουν κοινούς με τους δικούς μας σκοπούς και στόχους και συναφή καταστατικά.
-    Απαγορεύεται απολύτως η συνεργασία της Κίνησης αμέσως ή εμμέσως  με οποιαδήποτε οργάνωση πολιτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό.
 
 
Και μέχρι εδώ όλα καλά και όλα ωραία.
Να όμως που ο Πρόεδρος της ΑΚΙΣ, ο Ανχης ε.α.  Χρηστίδης Χρήστος καθώς και ένα μέλος σύμβουλός της ο Σχης ε.α.  Φαραντάτος Αναστάσιος, την προηγούμενη Κυριακή 26/5 συμμετείχαν και έβαλαν υποψηφιότητα για μέλη του Ανωτάτου Πολιτικού του κόμματος ΣΕΕ και εξελέγησαν, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Συνδέσμου. http://www.syndesmosee.gr/index.php/news/13-anaouncements/404-aps-neo-synedrio.
 
Αν αυτό δεν είναι κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού τότε τι είναι; Και πως συμβαδίζουν τα γραπτά με τις πράξεις;
 
Στο Καταστατικό επίσης της ΑΚΙΣ προβλέπεται στο άρθρο 14 η Συγκρότηση και Λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία παραπέμπονται τα μέλη και το ΔΣ για οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα καθοριζόμενα στο Καταστατικό της Κίνησης.
Αν αυτό δεν είναι παρέκκλιση και μάλιστα σοβαρή τότε τι είναι;