26 Ιουν 2013

Kαι ξαφνικά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θυμήθηκε την κυβέρνηση συνεργασίας του 1989 [εικόνα]

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία από τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Αριστεράς το 1989, ανάμεσα στους οποίους ο Φώτης Κουβέλης, ο Λεωνίδας Κύρκος, η Μαρία Δαμανάκη και άλλοι. Η ανάρτηση, τη ...
συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει λήξει το θρίλερ της συγκυβέρνησης, προκαλεί ερωτηματικά.
H λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία είναι η ακόλουθη: «Ιούνιος 1989 - Συνάντηση με την ηγεσία της Αριστεράς για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας. Διακρίνονται από αριστερά Θανάσης Κανελλόπουλος, Φώτης Κουβέλης, Μαρία Δαμανάκη, Αθανάσιος Τσαλδάρης, Λεωνίδας Κύρκος.»

Διαβάζουμε για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση συνεργασίας: «Η Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη 1989 ανέλαβε μετά από την Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985. Ο Τανής Τζαννετάκης μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989 στις οποίες δεν προέκυψε απόλυτη πλειοψηφία εδρών κανενός κόμματος στη Βουλή και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η κατάσταση, ορκίστηκε στις 2 Ιουλίου ύστερα από συμφωνία Νέας Δημοκρατίας, Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόφου (ΚΚΕ και ΕΑΡ). Η κυβέρνηση είχε ως κύριο μέλημά της -σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό-την «κάθαρση» και οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Νοεμβρίου. »