8 Ιουν 2013

Γραμμέλη για Πρωινό mou: Συνονθύλευμα τρας, απώλειας μέτρου, επίδειξης σταριλικιού


Η γνωστή τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς σχολιάζοντας την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα  και της Φαίης Σκορδά, “Πρωινό mou”.
Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε την...
εκπομπή “συνονθύλευμα τρας, απώλειας του μέτρου, απουσίας καλαισθησίας, επίδειξης σταριλικιού”,  τονίζοντας πως το όλο θέαμα ήταν “θλιβερό”. Αναρωτήθηκε, επίσης, εαν οι συντελεστές της εκπομπής είδαν την εκπομπή, ενώ αναφέρθηκε και στους πανελίστες σημειώνοντας πως “έχοντας προ πολλού χάσει το μέτρο, συμπεριφέρονται σαν αλαφιασμένοι έφηβοι σε κλαμπ ξεχνώντας πού βρίσκονται και σε ποιους απευθύνονται”.
Διαβάστε το κείμενο της Αφροδίτης Γραμμέλη, όπως αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Vima.
Είναι περιπτώσεις που το κείμενο δεν μπορεί να περιγράψει πλήρως την εικόνα. Οχι επειδή δεν υπάρχουν λέξεις· η εικόνα είναι απλά απερίγραπτη. Ξεπερνά τη φαντασία, την αντοχή και συνθλίβει την αισθητική. Δεν ξέρω αν οι συντελεστές του «Πρωινού mou» είδαν την εκπομπή που παρουσίασαν από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Αραγε απευθυνόμενοι σε ένα κοινό με αγωνίες και προβλήματα που ξεπερνούν το «εγώ» και οδηγούν σε απόγνωση θεώρησαν ότι η ψυχαγωγία συνίσταται σε μια εικόνα τηλεοπτικής ζούγκλας;
Με μοντέλα β’ κατηγορίας που λικνίζονται αμήχανα στην αμμουδιά και τα μετακινούν σαν μαριονέτες είτε για να εστιάσει η κάμερα στα γυμνά σημεία του σώματός τους είτε για να κάνουν τους κομπάρσους στα playback των λαϊκών τραγουδιστών της παραλιακής. Με πανελίστες οι οποίοι, έχοντας προ πολλού χάσει το μέτρο, συμπεριφέρονται σαν αλαφιασμένοι έφηβοι σε κλαμπ ξεχνώντας πού βρίσκονται και σε ποιους απευθύνονται.
Ενα συνονθύλευμα τρας, απώλειας του μέτρου, απουσίας καλαισθησίας, επίδειξης σταριλικιού. Λυπηρό το θέαμα. Παραπέμπει στα πρωινάδικα της δεκαετίας του ’90. Η ίδια ακριβώς συνταγή, μόνο που τότε υπήρχε και μια σχετική συστολή.
Κλείνοντας αναρωτιέμαι: Πόσες φορές πρέπει να επισημανθεί πως η κυρία Σάσα Σταμάτη θα πρέπει κάποια στιγμή εκτός από το σώμα της να μεταφέρει και το μυαλό της από το σαλόνι του σπιτιού της στο στούντιο ή έστω μπροστά από την κάμερα; Αδικεί τον εαυτό της και την όποια ιδιαιτερότητά της. Ας δει το βίντεο της Πέμπτης. Εμείς δεν αντέχουμε να το ξαναδούμε.
 http://www.koolnews.gr