4 Ιουν 2013

Ζώης στα parapolitika.gr: "Η συμπεριφορά του Γεωργίου είναι ύποπτη"


Ο πρόεδρος της Νέας Μέρας μιλά για το απίστευτο έγγραφο που φέρεται να διακινεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
Μείζον θέμα δημιουργείται από μία επιστολή που φέρεται να διακινεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, με την οποία απαιτεί από τους....
εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ, με ποινή μάλιστα διοικητικών και χρηματικών ποινών , να μην προσφέρουν υπηρεσίες ακόμα και σε φορολογικές, δικαστικές, αστυνομικές ακόμα και στρατιωτικές αρχές! Η είδηση , για τον εκλεκτό του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που κατηγορείται και για το φούσκωμα του ελλείματος κατά 2,5 μονάδες , εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Με το θέμα έχει ασχοληθεί ο πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης που σε επικοινωνία  με τα parapolitika.gr δήλωσε:
"Είναι αδιανότητο να υπάρχει τέτοιου είδους προκαταβολική απαγόρευση βοήθειας στις δικαστικές αρχές. Δεν υπάρχει δημοκρατική πολιτεία χωρίς την ισχύ της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κύρiος Γεωργίου που προκαταβολικά απαιτεί από τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ να μην συνδράμουν στο έργο των δικαστικών αρχών; 
Το πρόβλημα είναι και ουσιαστικό και τυπικό. Εγώ ευθέως συνδέω αυτήν την απαγόρευση με τις υποθέσεις που έχει ο κύριος Γεωργίου προσωπικά στην δικαιοσύνη. Δεν νοείται δημόσιος λειτουργός να απαιτεί από δημοσίους υπαλλήλους, να προσφέρουν συνδρομή στις δικαστικές αρχές όταν αυτός τους το ζητήσει. Η δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να καλεί και υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ. Η ελληνική δικαιοσύνη τι είναι ; Εχθρός του λαού; Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει ο κ.Γεωργίου. Θεωρώ αυτονότητο πως η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα καλέσει τον κύριο Γεωργίου να δώσει εξηγήσεις. Περιμένω δε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει μέτρα. Το θεωρώ πρόκληση αυτό που κάνει"
Ο Χρήστος Ζώης όσον αφορά το έλλειμα , για το οποίο έχει ασκηθεί εις βάρος του Γεωργίου κακουργηματική δίωξη δηλώνει τα εξής:
"Η συμπεριφορά του κ.Γεωργίου είναι ύποπτη και το γεγονός ότι περιφέρει αυτή την επιστολή και ζητά να υπογραφεί αυτό μέχρι τις 7 Ιουνίου, ενισχύει την άποψη μου. Zητώ να απαντηθεί το ερώτημα μου, τι συνέπειες θα έχει ένας Έλληνας εργαζόμενος αν αρνηθεί να υπογράψει τέτοιου είδους δέσμευση. Είναι προσβλητικό αυτό που συμβαίνει. Ο Γεωργίου δεν είναι κράτος εν κράτει"

 http://www.parapolitika.gr