3 Ιουλ 2013

Τροικα ζητα 12.500 νέους αποκεφαλισμούς για την δόση.

Το ενάμισι εκ άνεργοι δεν αξίζουν μία και δεν μπορούν να γίνουν επιχείρημα απο την ξοφλημένη ελληνική ελίτ που πηρε την χωρα στο λαιμό της. Η Τροικα ζητα 12.500 νέους αποκεφαλισμούς για την δόση.
Δεν προβλέπει νέο ...
«κούρεμα» του ελληνικού χρέους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα θεωρεί επίσης πιθανό το ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα την δόση των 8,1 δισ. ευρώ σε… δόσεις.
Αναφερόμενη στο ελληνικό χρέος, η Γερμανίδα καγκελάριος το χαρακτήρισε «βιώσιμο», σημειώνοντας στηνSueddeutsche Zeitung ότι «η Ελλάδα έχει κάνει προόδους χάρη στην κυβέρνηση, η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις». Σύμφωνα με το Reuters, πρόσθεσε πως θεωρεί ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα παραμείνει διασφαλισμένη.
Σε δημοσίευμά του πάντως το Spiegel νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο εκτιμά όμως πως αυτό θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.
Σημειώνεται πως αναφορικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης δηλαδή σταδιακής καταβολής των 8,1 δισ. ευρώ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού οικονομικού επιτελείου είχε απαντήσει χθες σε σχετική ερώτηση: «ελπίζουμε πως όχι», εξηγώντας ότι αποτελεί ένα από τα βασικά πεδία διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αθήνα.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν ότι από τα 8,1 δισ. ευρώ, τα 4,1 δισ. ευρώ αφορούν στο ποσό που πρέπει να καταβάλουν τα κοινοτικά όργανα. Ωστόσο, εξαιτίας της καθυστέρησης που και πάλι σημειώνεται σε κρίσιμα πεδία με κορυφαίο αυτό της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσιών υπαλλήλων, οι δανειστές θέλουν να συνδέσουν τα ποσά με χρονικά ορόσημα εκπλήρωσης συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.
 http://papaioannou-giannis.net