25 Ιουλ 2013

Δίκτυο 50 και πλέον συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
¨Διασπάθιση Δημόσιου Χρήματος από το Σύνδεσμο ΟΤΑ  Θεσ/νικης - ΦΟΔΣΑ¨

Καταγγέλλουμε  τον κ. Μιχάλη Γεράνη, Πρόεδρο του ΟΤΑ Θεσσαλονίκης - ΦΟΔΣΑ και τη Διοίκηση του, που θεωρούν ΔΙΚΑ τους τα Χρήματα των κατοίκων και τα ...
κατασπαταλούν, μοιράζοντάς τα, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ σε κολλητούς, ακολουθώντας την παλαιοκομματική πεπατημένη του Μαυρογιαλούρου.
Δωρίζοντας:
1.   16.790 € στην PALMOS ANALYSIS για… 952 τηλεφωνήματα από 16 μέχρι 18 Ιουλίου  για μια σκοπούμενη, στοχευμένη δημοσκόπηση. Πως είναι δυνατόν η εταιρεία να έχει αναλάβει τη διαφημιστική προβολή του ΣΜΑ Ευκαρπίας (βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: Β4ΤΖΟΡΘΦ-4ΚΕ) και ταυτόχρονα να διενεργεί «ανεξάρτητη» δημοσκόπηση;
2.  18.000 € ετησίως στον τέως Πρόεδρο του ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, συνταξιούχο (77χρονο πλέον) μπάρμπα Γιάννη Ζουρνά, για την πρόσληψή (!) του ως ειδικό συνεργάτη στις 1 Ιουλίου (βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: ΒΛ4ΗΟΡΘΦ-ΩΨΛ) , με  πασίγνωστα  κατορθώματά του:
   α) Ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ένα έκτρωμα λίγα χρόνια μετά τη λειτουργία του και με επιβολή  προστίμων πριν από 2 μήνες (63.500 € από τα δικά μας λεφτά, των δημοτών), που ρυπαίνει, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην περιοχή
    β) Η ανάπλαση της παλιάς χωματερής στο Δερβένι. Μια ανοιχτή, ζέουσα πληγή όπου ενταφιάστηκαν και σπαταλήθηκαν  εκατομμύρια €  και επί σχεδόν 30 χρόνια  ποτίζει το περιβάλλον της περιοχής μας και το Θερμαϊκό με σκουπιδόζουμο, για το οποίο η Δ/νση Περιβάλλοντος επέβαλλε πρόστιμο  (10.500 €) και τα όρια βρέθηκαν πολλές φορές πάνω από τα επιτρεπτά.
    γ) Η Ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη – μία Μεγάλη Απάτη. Αντί να κερδίζουν οι Δήμοι με τη διαλογή στην πηγή και να εκμεταλλεύονται  τα ανακυκλώσιμα υλικά, με κατασκευές και έργα δημόσιου χαρακτήρα ανά δήμο, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την ανακύκλωση σε Ιδιωτικές Εταιρείες, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ!  Ακόμη και το δημόσιο ΚΔΑΥ που ΘΑ κατασκεύαζαν (θεωρητικά) δίπλα στον ΣΜΑ Ευκαρπίας, τον κατήργησαν με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν αρκετά Ιδιωτικά.
    δ) Η προώθηση της Καύσης των Απορριμμάτων (και ισοπέδωση της όποιας ανακύκλωσης), την οποία όλοι κατηγορούσαν και ένας - ένας την προτείνει πλέον με μπροστάρηδες τον κ. Μπουτάρη και τον κ. Δανιηλίδη, ιδίως μετά το ... μνημόνιο με Φαν Φούχτελ!
Όσον αφορά την 1η διαπλοκή, η PALMOS ANALYSIS, κατορθώνει…να πείσει για την ορθότητα μόνο το 73%  μιας και  ¨Οι ΣΜΑ είναι χώροι στους οποίους μεταφέρονται με τα απορριμματοφόρα τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα, τα οποία συμπιέζονται και εν συνεχεία με ειδικά οχήματα μεταφέρονται προς απόθεση στον ΧΥΤΑ¨ !!!
Αλήθεια χρειάζεται χορηγία 16.790 € για αυτό που ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, αλλά δε θα γίνεται στο ΣΜΑ Ευκαρπίας ; Εδώ θα αποθηκεύεται, θα συμπιέζεται και θα μεταφέρεται στη Μαυροράχη σύμμεικτο σκουπίδι,   μαζί και όλα τα ανακυκλώσιμα.  Χωρίς, φυσικά επαναχρησιμοποίηση, καμία διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, όπως επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν προωθεί πια φαραωνικά, αντιπεριβαλλοντικά έργα τύπου ΣΜΑ Ευκαρπίας , μέγιστης δυναμικότητας 2.340 τόνων ημερησίως!!!
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά έως και επικίνδυνα, όταν τα διαχειρίζονται με τέτοιο ανεύθυνο τρόπο, συνεχίζοντας να κατασπαταλούν χρήματα, χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό, αδιαφορώντας και δυναμιτίζοντας την Ορθή Διαχείριση των Απορριμμάτων σε βάρος της Πόλης και της Περιοχής.

Για αυτό το ΔΙΚΤΥΟ 50 καλεί :
1.Το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Παύλου Μελά να αποχωρήσει από το Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσ/νίκης - ΦΟΔΣΑ, ο οποίος δε σέβεται τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του, τσαλαπατάει τις ανάλογες  αποφάσεις φορέων, συλλόγων ακόμα και της Εκκλησίας. Να υλοποιήσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ τη δική του ολοκληρωμένη Ορθή Διαχείριση των Απορριμμάτων, αφού ο σύνδεσμος συνεχίζει να περπατάει πάνω σε ένα υπάρχον ΣΑΠΙΟ σύστημα.
2.Τους κ.  Εισαγγελείς Περιβάλλοντος και Οικονομικού Εγκλήματος να διερευνήσουν τις χαριστικές αποφάσεις του κ. Μιχάλη Γεράνη και της Διοίκησης του Συνδέσμου ΟΤΑ - ΦΟΔΣΑ.
3.Τον κ. Μ. Γεράνη, να σταματήσει τα παλαιοκομματικά παιχνίδια , την κατασπατάληση Χρημάτων που δεν του ανήκουν και να εργαστεί. Αλλιώς ας παραιτηθεί για να μη καθυστερούμε κι άλλο. 
4.Τους Δημάρχους και τα Δ.Σ.  της Θεσσαλονίκης, να μάθουν πού, πώς και γιατί σπαταλά η μονοπαραταξιακή διοίκηση τα χρήματα των δημοτών, τα οποία κατευθύνονται σε κολλητούς εγκλείστων κι όχι σε έργα για το Περιβάλλον.
5. Τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης να αναζητήσουν τι ακριβώς γίνεται, τι συμβαίνει με αναθέσεις και διασπάθιση χρήματος στο Σύνδεσμο ΟΤΑ - ΦΟΔΣΑ. Επίσης να ζητήσουν από κάθε δήμο τα ποσοστά ανακύκλωσης, καθώς (και το πιο σημαντικό) τι έσοδα έχει ο κάθε δήμος από τη δήθεν ¨πώληση - εκμετάλλευση¨ των ανακυκλώσιμων υλικών.
6.Τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς και φορείς της Τ.Α , τους Συλλόγους και τα Κόμματα να αναζητήσουν τους λόγους που δεν ανοίγει η διαβούλευση, ο σχεδιασμός και δεν προχωράει η Ορθή Διαχείριση των Απορριμμάτων, με την Ανακύκλωση στο ναδίρ και τη Χωματερή Μαυροράχης τοξική βόμβα.

Καλούμε,  τέλος, όλες και όλους να επιμείνουμε και να επιβάλλουμε να ξεκινήσει η διαδικασία για την Ορθή Διαχείριση των Απορριμμάτων με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων από την παλιά χωματερή στο Δερβένι και τη νέα στη Μαυροράχη !
            Ο ΣΜΑ στην Ευκαρπία ούτε ξεκίνησε ούτε θα ξεκινήσει. Θα παραμείνει σχέδιο και γράμμα κενό του μπάρμπα Γιάννη και των δικών του .
Ας ξεκινήσουμε εμείς να αλλάξουμε την πόλη, να διορθώσουμε τις πληγές των αιώνιων «σωτήρων» της.