10 Ιουλ 2013

Όλη η τουρκία ήταν Ντοπέ

Νέο σκάνδαλο ομαδικού ντόπινγκ στη γειτονική Τουρκία, μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την αποβολή της εθνικής τους ομάδας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας!
Η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF) ανακοίνωσε πως ...
προχώρησε σε εκτεταμένους ελέγχους ντόπινγκ σε τούρκους αθλητές και αθλήτριες μετά από μεγάλες διαφορές που παρουσιάστηκαν στα βιολογικά τους διαβατήρια.
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πάνω από μια ντουζίνα παραβάσεων του ντόπινγκ κοντρόλ ενώ υπάρχει και φόβος τα κρούσματα να είναι ακόμα και τριάντα!
Τα περισσότερα δείγματα ήταν από τους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα, στους οποίους θυμίζουμε είχε βρεθεί ντοπέ σχεδόν όλη η τουρκική εθνική ομάδα της άρσης βαρών και είχε αποκλειστεί από τους αγώνες…
Τον Μαϊο η νικήτρια των 1500 μέτρων πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (που είχε ήδη τιμωρηθεί παλαιότερα με διετή τιμωρία λόγω ντόπινγκ) αποκλείστηκε από τους αγώνες μέχρι να ελεγχθούν κάποιες περίεργες διαφορές στο βιολογικό της διαβατήριο ενώ και η άλλη χρυσή ολυμπιονίκης (στα 100 μέτρα με εμπόδια) από την Τουρκία, η Νέβιν Γιανίτ επίσης τον Μαϊο τιμωρήθηκε λόγω παράβασης των κανονισμών ντόπινγκ.
Γενικά η Τουρκία είναι στη «μαύρη λίστα» της IAAF και κινδυνεύει εάν βρεθούν πράγματι 30 θετικά δείγματα, να ανέβει στην κορυφή του πόντιουμ της ντροπής όπως χαρακτηριστικά το ονομάζουν.
Αυτή τη στιγμή προηγείται η Ινδία που έχει 52 κρούσματα ντόπινγκ τους τελευταίους μήνες και ακολουθεί η Ρωσία με 44 περιπτώσεις.