8 Ιουλ 2013

Αδιέξοδο και σειρήνες πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σχεδόν μίαμιση ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι όλες οι συμφωνίες με την ..
Τρόικα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η νομοθετική ρύθμιση  για τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα γίνει ή τώρα η το Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν».
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων σε διαθεσιμότητα θα βγουν μέχρι τέλος Ιουλίου οι σχολικοί φύλακες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Σε ποσοστό 5%-10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους ως υπάλληλοι ενώ ένα άλλο ποσοστό- το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από αξιολόγηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ένα από τα κριτήρια θα αποτελέσει η ημερομηνία γέννησης των δημοτικών αστυνομικών που θα πρέπει να είναι μετά το 1993.
Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα είναι «καμία απόλυση».
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Στεφάνου και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κύριοι Γιάννης Ιωαννίδης και  Άγγελος Συρίγος.

Διαβάστε: http://newpost.gr/