31 Ιουλ 2013

Καθηγητής Γ. Βάμβουκας: «Κύριε Στουρνάρα, τη Νέα ΜΕΡΑ μπορείτε να την αγνοείτε. Το ΔΝΤ;



Ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..


«Πριν αλέκτωρ λαλήσει, η Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επιβεβαιώνει, χωρίς καμία απόκλιση από τις προβλέψεις της Νέας ΜΕΡΑς, την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού 10,9 δις ευρώ για την περίοδο 2013-2016. Αυτό σημαίνει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 έχει ήδη καταρρεύσει και το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί να επιβάλλει επιπρόσθετα δυσβάστακτα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Αναμφίβολα, η Έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει την ανικανότητα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και επιβεβαιώνει την δραματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών.

Με αφορμή την πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Νέα ΜΕΡΑ είχε εκτιμήσει το δημοσιονομικό κενό κατά την περίοδο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος σε 11 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δις την περίοδο 2013-2014 και τα υπόλοιπα 7 δις ευρώ την διετία 2015-2016.  Ακριβώς τα ίδια αριθμητικά μεγέθη επικαλείται και το ΔΝΤ. Ο κ. Στουρνάρας και το υπόλοιπο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, ξεπερασμένοι από την δυναμική των γεγονότων, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική είναι λανθασμένη και οδηγεί σε γενοκτονία εκατομμύρια συμπολιτών μας. Το δημόσιο χρέος υπερβαίνει πλέον τα 500 δις ευρώ και η ύφεση που συγκλονίζει την ελληνική οικονομία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και το 2014. Ο κ. Στουρνάρας και όσοι τον καλύπτουν, αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνοι για την χώρα και άμεσα θα πρέπει να απομακρυνθούν από την εξουσία.»