18 Ιουλ 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Η κυβέρνηση υποβαθμίζει συνειδητά το κράτος και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Νίκος Φωτέας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πλατεία Κλαυθμώνος των Αθηνών ονομάσθηκε έτσι στα τέλη του 19ου αιώνα, επειδή ήταν ο χώρος θρήνου των υπαλλήλων των Υπουργείων που απολύονταν μετά....
κάθε εκλογική αναμέτρηση και, ανάλογα με την κυβέρνηση που εκλεγόταν, επειδή την εποχή εκείνη δεν είχε θεσμοθετηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο.

Σήμερα, η συνεταιριστική - δικομματική Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ απροκάλυπτα, και κατ' εντολήν της Τρόικα, μετατρέπει την Πατρίδα μας σε μια απέραντη πλατεία Κλαυθμώνος πολύ χειρότερη από αυτήν της ιστορίας: Διότι, οι απολύσεις δεν θα γίνονται μόνον μετά από εκλογές αλλά, θα είναι διαρκείς αφού το περιβόητο, πολυπρόχειρο Πολυνομοσχέδιο, που εισήχθη στην Βουλή, μετατρέπει τον εκάστοτε υπουργό σε καίσαρα που θα μπορεί με απλές αποφάσεις του να καταργεί θέσεις, κλάδους και ειδικότητες του Δημοσίου.
Ο εγκληματικός τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση οδηγεί την λειτουργία του Κράτους και  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποβάθμιση, δεν έχει γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας αλλά των δανειστών, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην κρεατομηχανή της ανεργίας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για τις χιλιάδες απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων. Όπως έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι οι κυβερνώντες, οι απώλειες για το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ και τελικά για την ελληνική κοινωνία θα είναι πολλαπλάσιες από τα οφέλη. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: ποιος, τελικά, εξυπηρετείται από την ανθρωποθυσία που θα διαλύσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό, οικονομικό και διοικητικό ιστό της Χώρας μας;
   
Είναι εμφανέστατη πλέον η παντελής έλλειψη σχεδιασμού, στόχου, καθώς και ο πανικός που έχει επικρατήσει στα συγκυβερνώντα κόμματα -που ευθύνονται αποκλειστικά για την τραγική και αδιέξοδη κατάσταση που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα-  τα οποία υποκύπτουν σε κάθε εντολή των δανειστών, και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι   επανειλημμένως έχουν ομολογήσει την αποτυχία του «Ελληνικού Προγράμματος». Ωστόσο, επιμένουν ύποπτα στην εφαρμογή του χρησιμοποιώντας τον Ελληνικό Λαό ως πειραματόζωο και τελικά ως ευτελές σφάγιο!

Οι δυσμενείς εξελίξεις σε κάθε επίπεδο εις βάρος της Πατρίδας μας με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ,  αναδεικνύουν την ξεκάθαρη, ρεαλιστική και χωρίς εξαρτήσεις θέση της Νέας Μέρας:
Μοναδική διέξοδος είναι ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που δεν θα υπαγορεύεται από τους ξένους δανειστές και δεν θα εξυπηρετεί ξένα και ντόπια συμφέροντα παρά μόνο αυτά του Ελληνικού Λαού.»
ΥΓ: Οι βουλευτές της Νέας ΜΕΡΑς κ. κ. Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.