21 Ιουλ 2013

Μαγνησία: Σκηνή σε πάρκο, το "σπίτι" πενταμελούς οικογένειας

Σε σκηνή που έχει στήσει σε πάρκο της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, έχει οδηγήσει η ανέχεια μια ταλαιπωρημένη οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά.
Οι γονείς με τα τρία μικρότερα παιδιά τους, ηλικίας 16, 15 και 7 ετών, φιλοξενούνταν τον...
τελευταίο ενάμιση χρόνο σε σπίτι φίλων, ωστόσο η πόρτα έκλεισε οριστικά και έτσι βρέθηκαν στο δρόμο. Μοναδική τους λύση ήταν ένα αντίσκηνο σε πάρκο, με τις όποιες δυσκολίες σημαίνει αυτό. Ιδιοκτήτης ταβέρνας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, τους εξασφαλίζει το φαγητό ενώ πρόσφατα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου.
Το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας διογκώθηκε ότι κόπηκε το πολυτεκνικό επίδομα και το επίδομα πρόνοιας που λάμβανε ο πατέρας, καθώς μειώθηκε το ποσοστό αναπηρίας που έχει μετά από εξέταση στην αρμόδια επιτροπή. Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει άλλα δύο παιδιά, μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες.
"Τρέμω στην ιδέα ότι περνούν οι μέρες και δεν έχουμε βρει μία λύση για τη στέγαση των παιδιών. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου να ανταπεξέλθουμε οικονομικά πληρώνοντας ενοίκιο αυτή την περίοδο. Και το σπίτι είναι απαραίτητο για να στεγαστούμε. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να κοιμούνται μέσα στη σκηνή μέσα στο πάρκο" δήλωσε η μητέρα, η οποία συχνά πυκνά έβγαζε ένα χαρτζιλίκι κεντώντας και πλέκοντας, πριν και αυτό σταματήσει, καθώς αποτελούν πολυτέλειες πλέον τέτοιου είδους παραγγελίες.
Πληροφορίες από taxydromos.gr
news247