12 Ιουλ 2013

Το διαβάσαμε, μας άρεσε, το δημοσιεύουμε: "Να το ποια είναι η ουσία όλων των δήθεν "αντιμνημονιακών" κομμάτων

Από τον χρήστη του Facebook, κ. Αλέξανδρο Παυλίδη
Να το ποια είναι η ουσία όλων των δήθεν "αντιμνημονιακών" κομμάτων!

Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά όλους όσους εναποθέτουν τις....στερνές ελπίδες τους σε φορείς που στηρίζουν και προωθούν την εναντίωση.
Και για να γίνω περισσότερο αντιληπτός... ΑΛΛΟ Η ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ (αντι-μνημονιακός) ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...
Καθώς "αντιπαραθέτω", σημαίνει ότι τοποθετώ απέναντι από μια θέση κάπου στο χώρο μια άλλη θέση και όχι απλά σου επιτίθεμαι από το πουθενά χωρίς κανένα σχέδιο πρόταση ή προέλευση. 
Αυτό όμως κάνουν όλα τα "Αντιμνημονιακά" Κόμματα που γνωρίσαμε έως τώρα, εκτός ίσως από το ΚΚΕ που το έχει τάμα να μετατρέψει την Ελλάδα σε Σταλινικό κράτος, αν και εφόσον βέβαια κατακτήσει την εξουσία με επανάσταση, διότι μόνο έτσι και τότε καταδέχονται να κυβερνήσουν!!!

Αλλά ποια επανάσταση? Επανάσταση τώρα? Με ποιό έμψυχο δυναμικό και ποιές αξίες? Για τι είδους επανάσταση μπορούμε να μιλάμε τη στιγμή αυτή που είναι πασιφανές ότι και ο περισσότερο χτυπημένος από την καταστροφή, την προδοσία αυτή, όπως ίσως σωστά ισχυρίζεται πως την αντιλαμβάνεται, δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ούτε χιλιοστό από αυτά που πλάνα εντελώς νομίζει ότι του απέμειναν?

Μήπως άραγε έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου κανείς δεν αγαπά τίποτα και δεν βάζει τίποτα πιο επάνω από το ίδιο του το σαρκίο, το οποίο μάλιστα ταυτίζεται με πλαστές συνήθως καταναλωτικές ανάγκες, αντί για τις αξίες, τις αρετές και τα ιδανικά που επέτρεψαν κάποτε στο Έθνος μας να μεγαλουργήσει και να επιβιώσει έως εδώ?
 
Ποια είναι λοιπόν η ταυτότητα, τα θέλω, το αναλυτικό πρόγραμμα και η προοπτική, το όραμα έστω, για κάθε ένα από τα αντιμνημονιακά κόμματα?
Πως ακριβώς την ονειρεύονται την Ελλάδα?
Ποτέ δεν μας είπαν!

Πως οραματίζονται την Ελλάδα? Κάτω από ποιά πρότυπα Δικαιοσύνης, Παιδείας, Οικονομίας, Κοινωνίας, Θρησκείας, και σχέσης των πολιτών με την Διοίκηση? Ποιο πολιτικό στίγμα τους χαρακτηρίζει τελικά, εκτός από το "παραδουλεύτρες της ΝΤΠ"

Και αν έχουν όραμα τελικά και προορισμό για την Ελλάδα μας και όχι την Ελλάδα των Γερμανών και της ΝΤΠ, ας καταθέσουν και το πρόγραμμά τους... δηλαδή το σχέδιο τους για να οδηγηθούμε μαζί ως εκεί... Αλλιώς, ποιός ο λόγος και της ίδιας τους της υπάρξεως ακόμη? Για ποιο λόγο τους πληρώνει και μάλιστα αδρά και μέσα από τραγικές στερήσεις, ο κάθε Έλληνας πολίτης?

Πουθενά κανένα πρόγραμμα όμως... Αίολες κραυγές, κάποια πνιγμένα μουγκριτά, και κάποιοι δήθεν αλαλαγμοί με συμπρωταγωνιστές τα συστημικά επίσης ΜΜΕ σε ρόλο οπερατέρ και σκηνοθέτη.
Μια τροϊκανή υπερπαραγωγή με αμέτρητους κομπάρσους σε ρόλο πολιτικού ή και κασκαντέρ ακόμη, οι οποίοι ενίοτε έχουν ακόμη και το θράσος να υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται μόνο για πριν τις εκλογές! Έχουν φαίνεται μπερδέψει το πρόγραμμα διακυβέρνησης με ψηφοθηρικό φειγ βολάν, μικρό κομμάτι μιας γενικότερης ανήθικης και γεμάτο δόλο και ιδιοτέλεια ανήθικης καμπάνιας.

Αν υποθέσουμε ότι ο ένας πυλώνας εξουσίας λέγεται μνημόνιο, ο απέναντι πυλώνας που ακριβώς βρίσκεται, που εντοπίζεται στον χώρο ως θέση και άποψη και με ποιά χειροπιαστά εφόδια που να καταδεικνύουν προοπτική υλοποιεί την ύπαρξή του, είτε μιλάμε για κάτι ρεαλιστικό είτε για κάτι φαινομενικά ανέφικτο?

Αντιμνημονιακός χώρος λοιπόν υπάρχει και μάλιστα άφθονος.
Δεν μας κάνει όμως.
Χρειαζόμαστε έναν χώρο αντιπαράθεσης, χρειαζόμαστε μια άρτια αντίθετη άποψη που να πλαισιώνεται με όραμα και μέθοδο, με πρόγραμμα για να κατακτήσει το φαινομενικά ανέφικτο.
Χρειαζόμαστε μια τεκμηριωμένη αντιπαράθεση, τεκμηριωμένη και ξεκάθαρη ακόμη και στην πιο ξεχασμένη της πτυχή, έτσι ώστε να μην μένει χώρος για καμία αμφιβολία και κανέναν ένδοιασμό.

Τα παραπάνω τα έγραψα με έναυσμα και αφορμή το παρακάτω άρθρο που διάβασα, σχετικά με την επιστολή αποχώρησης οργανωτικού στελέχους των Ανεξ.Ελλήνων προς τον Π.Καμμένο

Άκης Δαγλαρτζής, (υπεύθυνος Οργανωτικού Λεκανοπεδίου της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων) προς Πάνο Καμμένο, στην επιστολή του αναφορικά με την παραίτησή του:
"Αναλωθήκαμε και ως κίνημα αλλά και ως νεολαία στο να καταγγέλλουμε τα πάντα, να υβρίζουμε χυδαία τους πολιτικούς μας αντιπάλους και να ευτελίζουμε με αυτόν τον τρόπο τον αντιμνημονιακό αγώνα και τον λόγο που αρχικά βρεθήκαμε όλοι σε αυτό το κίνημα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αλέξανδρος Παυλίδης
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής "Νέα ΜΕ.Ρ.Α"
 
 
Hellas 2 News