1 Ιουλ 2013

Παρέμβαση Πολύδωρα στον ΣΚΑΙ: Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η τρόικα

Βύρων Πολύδωρας στον ΣΚΑΙ: Ζητώ μέτωπο και με την Χρυσή Αυγή κατά των τροϊκανών
- Άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας το success story "ψυχολογική ένεση"
- Ο κ. Πολύδωρας είπε όποιος δεν θέλει τη Χρυσή Αυγή να πάει στον Άρειο Πάγο για να τεθεί εκτός νόμου
- Δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνέχεια υποχωρεί στις ...διαπραγματεύσεις με την τρόικα
- Για το κλείσιμο της ΕΡΤ είπε πως είχε αντιρρήσεις αλλά συμφώνησε με την άποψη του Βορίδη στο συνέδριο
- ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί τον Σαμαρά να δηλώσει εάν είναι εκτός ή εντός κομματικής γραμμής ο κ. Πολύδωρας

Η δήλωση βόμβα του Βύρωνα Πολύδωρα που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος της Λ. Συγγρού και μία αντίδραση μάλιστα, που σπρώχνει τον κ. Πολύδωρα έξω από τη Νέα Δημοκρατία.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Άννα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Πολύδωρας "περίεργη δήλωση", κάτι που δείχνει πως όχι μόνο δεν αποδέχεται την άποψη του βουλευτή της, αλλά ουσιαστικά βλέπει πίσω από αυτή τη δήλωση κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο σχεδιασμό. Η κα Ασημακοπούλου συνέχισε τη δήλωσή της λέγοντας πως είναι περίεργη αυτή η άποψη "¨γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί".

Ο κ. Πολύδωρας μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλωσεις του, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου τόνισε πως ουδέπτε μίλησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και πως κάποιοι έστησαν συκοφαντική πλεκτάνη εναντίον του, ενώ διευκρίνισε πως ζ'ήτησε μέτωπο και με την Χρυσή Αυγή κατά των τροϊκανών.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Πολύδωρας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από την κα Ασημακοπούλου αρκέστημε απλά να δηλώσει πως "δεν την γνωρίζω".

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η τρόικα και ζήτησε τη συνεργασία όλων των κομμάτων εναντίον των τροϊκανών, λέγοντας πως ο ίδιος θέλει συνεννόηση με όλους, όπως πχ τον κ. Αλαβάνο και τον Τσίπρα. Και στις δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως ακόμα περιμένει την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα, αφήνοντας σαφές αιχμές για την τακτική του πρωθυπουργού σχετικά με την τρόικα.

Αμέσως έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση Πολύδωρα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως "από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η Νέα Ελλάδα θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής" και καλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει εάν ο κ. Πολύδωρας "είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;".

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως όταν ακούει για το πώς να εξουδετερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή "είμαστε εκτός τόπου και χρόνου", ζητώντας μία ευρύτατη συνεννόηση για μία εθνική άμυνα.

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας απάντησε με σοκαριστική ευκολία "Βεβαίως". Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά συνέχισε λέγοντας πως "μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600.000 ανθρώπους, θα ψηφιστει από ένα εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμαρης.

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί των απόψεών του, τόνισε πως όσοι είναι αντίθετοι να πάνε στον Άρειο Πάγο και να κάνουν αίτηση να θέσουν το συγκεκριμένο κόμμα εκτός νόμου "όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάστασή μας".

Δεν έμεινε μόνο σε αυτά ο κ. Πολύδωρας αλλά άφησε αιχμές και για το κόμμα του αλλά και για την πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το success story ψυχολογική ένεση και σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε τον εαυτό του σαν θηρίο στο κλουβί και δήλωσε ενοχλημένος πως από την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία το 2012, εκείνος βλέπει βηματισμούς στο τέλμα και ήττες στη διαπραγμάτευση.

Σχετικά με τον κ. Βορίδη και τις δηλώσεις του περί Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε πως ήταν σωστή η άποψή του αλλά άκαιρη, ενώ εξέφρασε και τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ.
http://www.newsit.gr