30 Ιουλ 2013

Βαγ. Αστρακος …..“μεγάλο σκάνδαλο της παρούσης δημοτικής αρχής”



“θεσμικά είμαστε αποτυχημένοι, είναι καιρός να πάμε στα σπίτια μας”.
Το είχαμε γράψει  αποκλειστικά πριν 20 μέρες ότι είναι βαθειά η ρήξη δείτε εδώ  
Βαθιά ρήξη στης πλειοψηφούσα παράταξης του Δήμου Σαλαμίνας,  το... βράδυ της Δευτέρας 29/07, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την συζήτηση και έγκριση του σχεδίου της σύμβασης, με την οποία ο Δήμος Σαλαμίνας θα παραχωρήσει το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης για εκμετάλλευση, στην ΕΥΔΑΠ.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της....
παράταξης του δημάρχου και από τους ισχυρούς άνδρες της πλειοψηφίας, οι κ. Βαγγέλης Αστράκος, ως Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Έργων και κ. Νίκος Κόγιας, ως Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη διετία, διαφοροποίησαν εντελώς τις θέσεις τους από την εισήγηση του δημάρχου για το θέμα.
Η συζήτηση του θέματος αυτού, του πρώτου της ημερήσιας διάταξης διήρκεσε έως τις 05:30 της Τρίτης 30/07 και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε για τις 14:00 της Τετάρτης 31/07, οπότε θα συζητηθούν τα υπόλοιπα 19 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ιδιαίτερα η τοποθέτηση του κ. Αστράκου, ήταν όχι μόνο αποκαλυπτική για την διαφορά απόψεων που υπάρχει γύρω από  το δίκτυο της ύδρευσης αλλά κυρίως για την βαθιά ρήξη που ψιθυριζόταν  καιρό τώρα στην παράταξη του δημάρχου και τώρα φαίνεται  να οριστικοποιείται καθώς πέρα από τις διαφορές απόψεων για την ύδρευση, ο κ. Αστράκος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την υπόθεση “μεγάλο σκάνδαλο της παρούσης δημοτικής αρχής”, ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο τον δήμαρχο του είπε “θεσμικά είμαστε αποτυχημένοι, είναι καιρός να πάμε στα σπίτια μας”. Επίσης μίλησε και για “στοιχεία κακοδιαχείρισης” γύρω από τα οικονομικά του Δήμου, για τα οποία τόνισε ότι “πρέπει να μπεί μια τάξη”
Ο κ. Αστράκος κατηγόρησε δύο άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης, τον  κ. Γρηγόρη Καπετανάκη ότι “ελέγχει” την υπηρεσιακή ενημέρωση και την αλληλογραφία στον Δήμο, καθώς κανένα έγγραφο δεν φτάνει στα χέρια του χωρίς την έγκριση του κ. Καπετανάκη, τον δε κ. Μάνο Δερτούζο ότι “έβαλε φωτιά και έκαψε το Αιάντειο” (σ.σ. εννοώντας πολιτικά, για την παρούσα δημοτική αρχή). Τέλος απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε ότι “θα μείνετε στην Ιστορία, ως ο άνθρωπος που ξεπούλησε τον Δήμο”.
Έτσι, μαζί με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες για έναν πολύ πρόσφατο και πολύ  ”χοντρό” καυγά, δύο Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, για ζήτημα ηθικής τάξεως, όλα δείχνουν ότι η ρήξη ανάμεσα στα στελέχη της παρούσης δημοτικής αρχής είναι πολύ βαθιά και, σύμφωνα με γνωρίζοντες τα της οδού Αμμοχώστου, είναι πλέον αγεφύρωτη.
Η απόφαση εληφθει   5,30 τα ξημερώματα  με 17 ψήφους από την πολυψήφια 4 ψήφους πείρε η πρόταση του κ. Αστρακου 2 η πρόταση του κ. Κογια  και 2 η πρόταση του κ. Μπακαούκα 
Ένα θέμα τόσο σοβαρού οικονομικού ενδιαφέροντος δεν μπορεί να σταθεί  πίσω από μια ισχνή πλειοψηφία 17 ψήφων Κατά την δική μας άποψη το θέμα χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία…..;