30 Ιουλ 2013

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές…

Πρόκειται για την πάγια στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το μέλλον της δικομματικής πλέον κυβέρνησης. Επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές....

Και ενώ πολλές φορές σε σύνθετα ζητήματα, η λύση είναι η …προφανής, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο αυτή. Δεν είναι δηλαδή μόνο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφει πια μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, γνωρίζοντας καλά ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα αποχαιρετήσει ακόμα και την τρίτη θέση του 2012. Είναι και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Η κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη που προβληματίζονται ως προς την ατζέντα που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Αν δηλαδή μπορεί να πάει αριστερά, μετά από τις σκληρές –νεοφιλελεύθερες κατά τους αντιπάλους του- επιλογές των τελευταίων ετών και αν θα πρέπει να πάει δεξιά, αφού ήδη κατηγορείται για απεμπόλιση των βασικών του αρχών και για μετατροπή του σε συνιστώσα της ΝΔ. Ως εκ τούτου, προτιμά να κερδίσει χρόνο, προσβλέποντας στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής που έχει επιλέξει. Μετά …βλέποντας και κάνοντας.
http://www.matrix24.gr