5 Ιουλ 2013

Πάτρα: Αλλοδαπός μάρτυρας στη δίκη των Λιμενικών «καίει» με την κατάθεσή του τον Θανάση Νταβλούρο

Με μία κατάθεση «φωτιά» που ουσιαστικά δημιουργεί νέες συνθήκες και «καίει» τον τότε διοικητή Ασφαλείας Πατρών και νυν βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νταβλούρο, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο ...
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για την πολύκροτη εκδίκαση της υπόθεσης των λιμενικών για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Όπως δήλωσε σήμερα κατά την κατάθεσή του αλλοδαπός μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Νταβλούρος «μου είπε να κατονομάσω ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών για το κύκλωμα λαθρομεταναστών με αντάλλαγμα την κάρτα παραμονής μου στην χώρα».
Ο άνδρας Αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν ως οδηγός νταλίκας κατά την κατάθεση του υποστήριξε πως, ο τότε Διοικητής Ασφάλειας κ. Νταβλούρος –επί θητείας του οποίου αποκαλύφθηκε το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού- όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του προκειμένου να του ζητήσει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, του «ζήτησε να καταθέσει για το κύκλωμα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα φορτηγατζήδων», ουσιαστικά «τάζοντάς» του έτσι την εξασφάλιση της άδειας.
Στην συνέχεια, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας κλήθηκε από την Ανακρίτρια, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην υπόθεση και από μάρτυρας κατηγορίας, βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το ότι δεν είχε καταφέρει να πάρει την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ήταν αρκετή όπως δήλωσε, σήμερα στους δικαστές για να  ανακαλέσει στην συνέχεια την αρχική του κατάθεση που είχε δώσει στην Ασφάλεια.
Παράλληλα σήμερα εξετάστηκε και ένα ζευγάρι που διατηρούσε εκείνη την περίοδο Μηχανουργείο και φέρεται να έκανε μετατροπές στα φορτηγά οχήματα κατασκευάζοντας κρύπτες για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και αστυνομικός που υπηρετούσε εκείνη την εποχή στην Ασφάλεια Πατρών και είχε επιτελικό ρόλο στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στο κύκλωμα… επισημαίνοντας πως, μεταξύ άλλων, μέσω ανώνυμων καταγγελιών έφθασαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης,
Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου, ενώ το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να μην ληφθούν υπόψη οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες απορρίφθηκε.
Κωνσταντίνα Τσιάμη
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=43010