13 Ιουλ 2013

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ποιος μιλαει-Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν φταίνε οι τράπεζες για την κρίση αλλα οι μισθοί!

Η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις απολύσεις
Η σιωπηρή πλειοψηφία στηρίζει τις περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg o...
υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε τα σχέδια της Ελλάδας να περικόψει 15.000 Δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε διαθεσιμότητα δεν πρόκειται να προκαλέσουν μια περίοδο αναταραχής για την χώρα καθώς η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χωνέψει την κατάσταση αυτή. Έχουμε 1,3 εκατ. ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα», υποστήριξε.
Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Βουλή, εκτίμησε ότι δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία. Παρόλα αυτά προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψήφισή του. «Η κυβέρνηση έχει μικρότερη πλέον πλειοψηφία αλλά είναι πιο ομογενής σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης εν συνεχεία υποστήριξε ότι η αποτυχία να αντιμετωπιστεί το διογκωμένο κρατικό μισθολόγιο που έδωσε την αφορμή για τα δύο πακέτα διάσωσης, είναι ο λόγος που η ύφεση στη χώρα είναι τόσο βαθιά και παρατεταμένη.
«Το διογκωμένο, αναποτελεσματικό κράτος προκάλεσε την κρίση, όχι η τράπεζες και η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από την αρχή», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Και διευκρίνισε ότι αν οι κινήσεις αυτές είχαν γίνει πριν από 3 χρόνια, δεν θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα την σημερινή βαθιά ύφεση.
Ερωτηθείς για τους 4.2000 εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζομένους σε υπουργεία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα φορολογικά «ουδέτερο» σχέδιο και στόχο έχει την αναδιανομή του πλεονάζοντος προσωπικού σε τομείς που υπάρχει ανάγκη.
Επιπλέον εκτίμησε ότι στη νοοτροπία των πιστωτών υπάρχει και μια πτυχή που περιλαμβάνει τιμωρία. «Η Ελλάδα πρέπει με μια έννοα να τιμωρηθεί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς η χώρα αναγκάζεται να προβεί σε τέτοιες κινήσεις με τρόπο που δεν είναι πάντα αξιοκρατικός, που μπορεί να είναι σε οριζόντια βάση, που είναι σκληρές και ορισμένες φορές άδικες».
Ερωτηθείς εάν φοβάται πως θα γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα λόγω των απολύσεων, απάντησε πως δεν ανησυχεί. «Υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί που δεν είναι δημοφιλείς αυτό το χρονικό διάστημα. Όμως αυτοί που πραγματικά δεν είναι αγαπητοί από τον λαό είναι αυτοί που συνέβαλαν στην διόγκωση του προβλήματος της Ελλάδας».
 http://papaioannou-giannis.net