28 Ιουλ 2013

Λήθη που βολεύει…

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φανφάρες, χωρίς γιορτές και δεξιώσεις πέρασε η 39η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Το πολιτικό σύστημα φέτος επιχείρησε να υποβαθμίσει, μιαν επέτειο που παλιότερα την χρησιμοποιούσε ως....
αιχμή του δόρατος της νίκης της Δημοκρατίας, απέναντι στο δικτατορικό σύστημα, που κυριάρχησε στη χώρα για μια επταετία.
Τι απολογισμό άραγε θα είχε να κάνει στις μέρες μας το πολιτικό σύστημα, όταν η χώρα με την ευθύνη πολλών και όχι μόνο των εκάστοτε κυβερνώντων, έχει στην ουσία χάσει την εθνική της ανεξαρτησία; Όταν επίσης με περισσή φαυλότητα, οι δημοκρατικά κατά τα άλλα εκλεγμένοι, χρεοκόπησαν την Ελλάδα και την κατεξευτέλισαν στα πέρατα του κόσμου; Όταν έφτιαξαν νόμους και συνταγματικές διατάξεις, που αφήνουν στο απυρόβλητο τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος; Όταν έκοψαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος και γονάτισαν την πλειοψηφία των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα διατήρησαν για τον εαυτό τους απολαβές 100.000 ευρώ το χρόνο, αυτοκίνητα και πολλά άλλα προνόμια; Όταν απέτυχαν παταγωδώς σε όσα τους ανέθεσε ο λαός με την ψήφο του να πράξουν και επιμένουν να μας ταλαιπωρούν κολλημένοι στην εξουσία και στις καρέκλες τους;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά ουσιαστική απάντηση. Ακούει κανείς από τα παράθυρα των καναλιών πολιτικάντικες καφενόβιες κουβέντες, από τους επαγγελματίες πολιτικούς, πολλοί εκ των οποίων είναι ανεπάγγελτοι. Βεβαίως ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, έχουν και οι πολίτες, που ψηφίζουν οικογένειες και διατηρούν στην εξουσία τους γόνους πολιτικών, λες και στο DNA τους υπάρχει ένα ειδικό γονίδιο ταλέντου, που τους εκχωρεί το προνόμιο κατάληψης της εξουσίας.
Από την άλλη πλευρά είχαμε και μιαν άλλη ιδιαίτερα θλιβερή επέτειο, αυτήν του πραξικοπήματος από την ελληνική χούντα στην Κύπρο και την εισβολή του Αττίλα που ακολούθησε, με ορατό μέχρι σήμερα αποτέλεσμα την κατάληψη του 36% της Μεγαλονήσου από τους τούρκους.
Κι εδώ οι ευθύνες κουκουλώθηκαν. Κανείς δεν δικάστηκε γι αυτό το έγκλημα κατά του ελληνισμού. Η επιτροπή της ελληνικής Βουλής που ασχολήθηκε με το θέμα έφτιαξε ένα πόρισμα, που δεν διαβιβάσθηκε στη δικαιοσύνη. Απλά καταχωνιάστηκε σε κάποια αποθήκη της Βουλής και ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει, ή κάποιοι δήθεν κατά λάθος το έστειλαν για ανακύκλωση.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Βουλής και λοιποί γραμματείς και φαρισαίοι, στην περίοδο 2006-2011 δεν απάντησαν στο αίτημα της αντίστοιχης επιτροπής του κυπριακού κοινοβουλίου για την παροχή στοιχείων από την ελληνική έρευνα. Αντίθετα στην Κύπρο το υλικό πέρα από την φύλαξη του στο κοινοβούλιο είναι ψηφιοποιημένο και θα δοθεί στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου για να μελετηθεί και να αποτελέσει τροφή περαιτέρω επιστημονικής έρευνας.
Με κοντή μνήμη εμφανίζεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τόσο σε ότι αφορά την τραγωδία της Κύπρου, όσο και σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες όσων ενήργησαν δολίως, επιπόλαια ή απερίσκεπτα δεν έχει σημασία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στη σημερινή της εξαθλίωση.
Τα περί εξεταστικής επιτροπής, για το πώς φτάσαμε σε αυτή την καταβαράθρωση, ξεχάστηκαν. Τη θέση τους πήρε η καραμέλα, εμείς θα σώσουμε τη χώρα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται για έκτη χρονιά η ύφεση, που μεταφράζεται σε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και φως στο τούνελ να μην είναι ορατό ούτε με κιάλια…
Τάσος Παπαδόπουλος
www.orgi.gr