9 Ιουλ 2013

Αποκάλυψη: Η αιτία της χρεοκοπίας και η αλήθεια που κρύβουν

eyxaristoumeΧθες η Γερμανία δανείστηκε με επιτόκιο -0,004% ενώ οι χώρες  της περιφέρειας δανείζονται με επιτόκια πάνω από 4-6%. Αυτό συμβαίνει  σε όλη την διάρκεια ύπαρξης του ευρώ. Μεταξύ των χωρών υπάρχει...
διαφορά επιτοκίου το λεγόμενο Σπρεντ
Αν για παράδειγμα την  πρώτη ημέρα ύπαρξης του ευρώ κάποια χώρα της περιφέρειας  δανείστηκε 100 ευρώ   με επιτόκιο 6% μετά από δέκα χρόνια χρωστά παραπάνω από 160 ευρώ  ενώ  η Γεραμνία θα χρωστά 100,4 ευρω.
Για αυτό χρεοκοπήσαμε εμείς και όλες οι χώρες τις περιφέρειας.
Για αυτό λόγο είχαμε τα ακριβότερα προϊόντα και το υψηλότερο κόστος παραγωγής.
Για αυτό έχουμε τους υψηλότερους φόρους και  τους χαμηλότερους μισθούς. Όλο το πλεόνασμα  και η ανάπτυξη της  περιόδου 2000-10 κατευθύνθηκε σε τόκους και αυτοί συνέχισαν να αυξάνονται. Όταν το  πλεόνασμα δεν έφτανε  παίρναμε νέα δάνεια.
Για αυτό  όλο το μνημόνιο πήγε για να  πληρωθούν τόκοι παλαιότερων δανείων. Για αυτό το χρέος δεν μειώνεται και δεν πρόκειται να μειωθεί το χρέος. Η  βασική αίτια  της χρεοκοπία είναι αυτή και δεν έχει λυθεί ακόμη.
Οι ευρωπαϊστές  δεν το λένε αυτό. To κρύβουν γιατί δεν θέλουν να βγούμε από το ευρώ. Την ίδια στιγμή δεν ζητούν τίποτα από την ευρώπη την οποία πληρώνουμε…
Έτσι η Ελλάδα σιωπηλά βυθίζεται στο  βούρκο της Ιστορίας έχοντας ήδη χάσει το ένα τέταρτο από τη οικονομία της από όσα  παρήγαγε το 2009.
http://papaioannou-giannis.net