25 Ιουλ 2013

Σε διαθεσιμότητα οι μεταπτυχιακοί για… την επόμενη δόση


Αναιρεί η κυβέρνηση την εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, μετά το προσωρινό μπλόκο της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ένα από τα 22 προαπαιτούμενα έμεινε σε εκκρεμότητα από το...
Eurogroup Working Group (EWG) ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Και αυτό ήταν η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπουν ξανά στη λίστα διαθεσιμότητας οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που αρχικά είχαν εξαιρεθεί. Γι  αυτό τον λόγο σήμερα ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία οι 245 εκπαιδευτικοί που αρχικά εξαιρούνταν, επανέρχονται στη λίστα διαθεσιμότητας. Αντίστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.
Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας πρόκειται να συζητήσουν κατά τη συνάντησή τους οι υπουργοί Υγείας Άδ. Γεωργιάδης και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο υπουργείο Υγείας. Ήδη, ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών, σημείωσε πως το 55% – 60% εξ αυτών θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων σε διοικητικές θέσεις.

Πηγή:Voria