5 Ιουλ 2013

Ευρωομόλογο και νέα χαράτσια στα ακίνητα, προτείνει Γερμανός οικονομολόγος

Καταστροφικό θεωρεί το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ο οποίος δηλώνει πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωζώνη «θα τιναχτεί στον αέρα» και προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου και...
νέο «χαράτσι» στα ακίνητα των Ελλήνων.
Μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία «θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη», λόγω των μεγάλων απωλειών που θα σήμαινε για τους πιστωτές, προειδοποιεί ο Γερμανός «σοφός» Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του στην «Berliner Zeitung».
Ο κ. Μπόφινγκερ, σημειώνει πως οι απώλειες στις ευρωπαϊκές τράπεζες θα έφταναν πάνω από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ και υποστηρίζει ως εναλλακτικές λύσεις την έκδοση ευρωομολόγων ή την επιβολή νέου «χαρατσιού» στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Παράλληλα με τον Μπόφινγκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW Κλέμενς Φούεστ, σε συνέντευξη του σε γερμανικό ραδιόφωνο, επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα λιτότητας που είχε δεσμευθεί, ενώ θεωρεί ότι και μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθούσε.
λυκαβητος