17 Ιουλ 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ Συρία: Κούρδοι μαχητές κατατρόπωσαν ισλαμιστές

Κούρδοι μαχητές της Συρίας εξεδίωξαν ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα από μια περιοχή στη μεθόριο με την Τουρκία ύστερα από σφοδρές μάχες, ανακοίνωσε σήμερα το.... Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Οι επιτροπές προστασίας του κουρδικού λαού εξεδίωξαν τους μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα και του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, που αντιπροσωπεύουν την Αλ Κάιντα στη Συρία, καθώς και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις από την τοποθεσία Ρας αλ-Αϊν, μέσω της οποίας οι τζιχαντιστές μετακινούνται μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.
 
"Τουλάχιστον εννέα μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα και του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε καθώς και δύο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν στις μάχες μέσα ένα 24ωρο στην πόλη", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο που στηρίζεται σε ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.
 
Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν μαχητές του Αλ-Νόσρα επιτέθηκαν σε περίπολο κούρδων μαχητών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, εξήγησε ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.
 
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές στο Ρας ελ-Αϊν, μαχητές του Αλ-Νόσρα, υποστηρικτές ενός αυστηρού Ισλάμ, ασκούσαν πίεση από την έναρξη του μήνα του ραμαζανιού στους κατοίκους να νηστεύουν, ενώ καταφέρονταν κατά των γυναικών που δεν φορούσαν μαντίλα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr